Crna kronika

VESELO JE BILO U SUBOTU NAVEČER Pijani vozili quadove po Veloj Luci

policija ilustracija 8

Najveća koncentracija alkohola u krvi kod vozača, kao i najveća novčana kazna zabilježeni su proteklog tjedna u Veloj Luci. Oba događaja dogodila su se u subotu navečer, a zanimljivo je kako su oba vozača vozila ‘quad’.

Gotovo 3 promila napuhao je 34-godišnji vozač Quada kojega je policija zaustavila u subotu navečer u Vela Luci. To je ujedno i najveća koncentracija alkohola izmjerena nekom vozaču proteklog tjedna. Ovom je 34-godišnjaku, naime, u večernjim satima, prilikom redovne kontrole prometa, izmjerena koncentracija alkohola od 2,81 g/kg.

-Vozač, koji je upravljao prijevoznim sredstvom ‘QUAD’ splitskih registarskih oznaka je isključen iz prometa i smješten je u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1320 Eura i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „F“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca – izvijestili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Najveću novčanu kaznu platio je pak 27-godišnjak koji je istog dana, također u večernjim satima zaustavljen u Veloj Luci.

-Vozač je zatečen kako upravlja prijevoznim sredstvom „QUAD“ splitskih registarskih oznaka za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, odbio je ispitivanje na prisutnost droga u organizmu dok je izvršenim ispitivanjem alkoholiziranosti utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,70 g/kg. Vozač je smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 3960 Eura. Također je vozaču izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „F“ kategorije u trajanju od 9 mjeseci, što je najveća novčana kazna u proteklom tjednu – izvijestili su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

PROMETNA NA KUNEJIMA Ozlijeđen motociklist

Dulist

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist