Grad

VELIKO ISTRAŽIVANJE Kakvi su stavovi, a kakva pak potrošnja naših turista?

Turisti

Za Turističku zajednicu grada Dubrovnika, Institut za turizam provodi veliko istraživanje ‘Stavovi i potrošnja turista i posjetitelja u Dubrovniku – TOMAS Dubrovnik 2018’.

Institut za turizam jedina je institucija u Hrvatskoj i regiji s iskustvom provođenja istraživanja obilježja turističke potražnje i potrošnje, ističu iz naše TZ, a istraživanje TOMAS Dubrovnik 2018 slijedit će metodološki okvir istraživanja uz neophodnu prilagodbu segmentima turističke potražnje čija se obilježja istražuju.

Osnovni cilj provođenja ovog istraživanja jest osiguravanje relevantne, reprezentativne i pouzdane informacijske osnovice za razvoj turizma grada Dubrovnika. S obzirom na specifičnost turističke ponude grada Dubrovnika, buduće planove razvoja i potrebu uspostavljanja sustava praćenja održivosti turističkih aktivnosti u gradu, istraživanje će obuhvatiti dva glavna segmenta turističke potražnje : goste u komercijalnim smještajnim kapacitetima i jednodnevne posjetitelje.

Podaci u navedenom istraživanju prikupljaju se metodom osobnog intervjuiranja turista u tridesetak dubrovačkih hotela, četrdeset objekata u privatnom smještaju te od gostiju s brodskih kružnih putovanja, a osnovni instrument prikupljanja podataka je strukturirani upitnik na sedam jezika.

Ukupno će se anketirati 1450 posjetitelja, od kojih 1000 u smještajnim objektima, a 450 s brodova na kružnim putovanjima.

Za prikupljanje podataka, Institut za turizam angažirao je specijaliziranu agenciju IPSOS koja na raspolaganju ima veliku mrežu anketara te će se anketiranje turista i posjetitelja s brodskih kružnih putovanja će se provoditi od kolovoza do listopada 2018. godine, čime će se obuhvatiti glavna turistička sezona te postsezonsko razdoblje.

Dobiveni rezultati istraživanja koristit će se za usmjeravanje i poboljšanje promotivnih aktivnosti, jačanje kvalitete ponude u određenim segmentima, te osmišljavanju i plasiranju novih marketinških aktivnosti.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist