Sport

VELIKI USPJEH BAČIĆA Mlada futsal reprezentacija izborila plasman na Europsko prvenstvo do 19 godina!

square19

Mlada hrvatska futsalska U-19 reprezentacija svladala je Latviju (5:4) u drugoj utakmici kvalifikacijskog turnira u Karlovcu i ostvarila plasman na Europsko prvenstvo. Izabranici Duje Maretića u odlučujućoj su utakmici ostvarili tijesnu pobjedu zahvaljujući pogotku Josipa Govorka u 39. minuti. Treba istaknuti kako je pomoćni trener, desna ruka Maretića, Dubrovčanin i trener Squarea Antun Bačić.

Prethodno su pogotke za hrvatsku reprezentaciju zabijali i Đurković (10’), Čičić (18’), Vrdoljak (19’) i Dragičević (25’). Strijelci za Latviju bili su Lasić(18’-autogol), Jelagovs (22’), Fogels (33’) i Grislis(35’).

-Bilo je malo tijesno, ali pobijedili smo i plasirali se na Euro, a to je ipak najvažnije. Čestitke dečkima, ljudima iz stožera, vodstva reprezentacije i Saveza, velika je stvar što ćemo u rujnu braniti srebro, nastavljajući kontinuitet dobrih rezultata ove reprezentacije – rekao je poslije utakmice Duje Maretić.

Hrvatska će u rujnu u Španjolskoj braniti titulu europskog doprvaka.

HRVATSKA – LATVIJA 5:4

KARLOVAC – SD Mladost. Suci: Talgat Kosmukhambetov (Kazahstan), Pablo Delgado Sastre (Portugal) i Michael Lima De Souza (Luksemburg). Strijelci: 1:0 Đurković (10’), 2:0 Čičić (18’), 2:1 Lasić (18’-autogol), 3:1 Vrdoljak (19’), 3:2 Jelagovs (22’), 4:2 Dragičević (25’), 4:3 Fogels (33’), 4:4 Grislis (35’), 5:4 Govorko (39’). Žuti kartoni: Đurković, Čičić (Hrvatska), Jelagovs (36’).

HRVATSKA: Vrdoljak, Cigler, Čičić, Sušac, Josipović, Vukosav, Borčić, Dragičević, Đurković, Hrgota, Govorko, Lasić.

Izvor: HNS

Pročitajte još

PK Jug osvojio novih 6 medalja

Dulist

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist