Kultura

VELIKI INTERES Dubrovačke knjižnice ponavljaju predavanja s Ivanom Viđenom

narodna knjiznica004

Dubrovačke knjižnice ponavljaju predavanja s Ivanom Viđenom „Preobrazba kroz šetnju, šetnja kroz preobrazbu: o mijenama dubrovačkih prigradskih kvartova“.

Potaknute zanimanjem svojih korisnika, kao i ostale zainteresirane javnosti, Dubrovačke knjižnice ponovno će uz pomoć Ivana Viđena, povjesničara umjetnosti i arheologa, „prošetati“ dubrovačkim (pri)gradskim kvartovima.

Svi oni koji su propustili prošlogodišnja travanjska predavanja – ali i oni koje žele ponoviti gradivo – tijekom siječnja moći će se podsjetiti one drevne mudrosti o stalnosti vječne mijene, kako u životu ljudi tako i u životu gradova. Predavanja pod zajedničkim nazivnikom „Preobrazba kroz šetnju, šetnja kroz preobrazbu: o mijenama dubrovačkih (pri)gradskih kvartova“ osmišljena su kao pogled u slojevitu povijest Ploča, Pila s Konalom, Gruža i Lapada, ali uz naglasak na promjene i preobražaje koji su ih oblikovali te doveli i do današnje „slike Grada“. Koje je značenje i uloga svakoga od spomenutih (pri)gradskih predjela u prošloj i sadašnjoj „slici Grada“ te koje predodžbe o tomu postoje? Koliko znamo, a koliko mislimo da znamo i koje predrasude imamo o pojedinim mjestima i događajima? Predavanja će nastojati odgovoriti na ta i na druga pitanja te se „boriti“ i s uvriježenim, često i ne sasvim točnim, znanjima o Pločama, Pilama, Gružu i Lapadu.

Prvo predavanje tematizirat će povijesne mijene Ploča, a održat će se u utorak, 9. siječnja u Saloči od zrcala s početkom u 18 sati.

Ostala predavanja održavat će se u isto vrijeme i na istom mjestu prema sljedećem rasporedu:

utorak, 16. siječnja: Pile s Konalom

utorak, 23. siječnja: Gruž

utorak, 30. siječnja: Lapad

plakat.viden gradskipredjeli

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist