Sport

VELIKA OČEKIVANJA „Htjeli smo baš Hezonju, on može igrati sa svima“

hezonja obitelj

Hvala Orlando Magicu što mi je ostvario snove – napisao je kratko na svom Instagram profilu Dubrovčanin Mario Hezonja, od sinoć i službeno član NBA momčadi s Floride.

A ni iz Orlanda nisu ostali bez reakcije. Generalni menadžer kluba Rob Hennigan ističe kako od ‘Super Maria’ imaju velika očekivanja.

– Dolazak Marija najbolji je korak prema onome što želimo, a to je imati raznovrsnu momčad. Vrhunski je napadač, sjajan šuter i uklopit će se u našu viziju. Bit će s nama iduće sezone. Uzbuđeni? Naravno da smo uzbuđeni, htjeli smo baš njega, nadali smo se da će biti slobodan. Sviđaju nam se njegove vještine, osobnost, karizma i uvjereni smo da će se savršeno uklopiti u našu momčadi. Igrao je s ‘velikim dečkima’ proteklu sezonu i to će mu jako koristiti u NBA-u – rekao je Hennigan te dodao:

– Jednostavno mislimo da je Mario bio najbolji igrač na ovom draftu. Jako vjerujemo u njegove sposobnosti. Na našem radaru bio je četiri ili pet godina. Gledali smo ga u juniorima, Barceloni, reprezentaciji… Jako je talentiran, ne očekujemo od njega samo da zabija trice ili spektakularno zakucava nego i da nam donosi pobjede.

Novi trener Magica Scott Skiles je trenirao i Roka Ukića u Milwaukee Bucksima.
– Vidimo Marija kao igrača koji može igrati sa svima. Imamo trojicu-četvoricu igrača koji mogu igrati po dvije pozicije, Mario može igrati sa svima njima kao šuter ili nisko krilo – rekao je Skiles, poznat kao strog i zahtjevan trener.

– Atletski gledano, ne postoji razlog zašto ne bi bio vrhunski obrambeni igrač. Naučit ćemo ga kako da se ne odmara u obrani. Pun je samopouzdanja, a to nama baš treba. Možda ponekad malo predugo ‘carini’ loptu, no to nije nešto što se ne može popraviti. Kažu da je košarkaški ovisnik, a ovo je pravo mjesto za takve – dodao je Skiles.

Foto: Instagram Mario Hezonja

Pročitajte još

PK Jug osvojio novih 6 medalja

Dulist

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist