Aktualno

VELEPOSLANIK NORVEŠKE U DUBROVNIKU Tema: zelena politika

Posjet norveskog veleposlanika 1

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je u posjet veleposlanika Norveške u Republici Hrvatskoj Arnea Sannes Bjørnstada i počasnog konzula Kraljevine Norveške u Dubrovniku Tončija Peovića.

– Susret je obilježio razgovor o električnoj energiji iz obnovljivih izvora energije, a veleposlanik Bjørnstad izrazio je želju za daljnjom suradnjom u poticanju energetske obnove, zelene politike u lokalnoj zajednici i zaštiti okoliša, u čemu Norveška ima značajno iskustvo – pišu iz Grada Dubrovnika

Gradonačelnik Franković izvijestio je veleposlanika o gradskim projektima na polju zelene politike, od dodijeljenih ugovora za sufinanciranje troškova izrade projektne dokumentacije za instalaciju i ugradnju fotonaponskih sunčevih modula na obiteljskim kućama krajem prošle godine te sufinanciranje troškova nabave, instaliranja i ugradnje opreme, za što bi se natječaj trebao provesti ove godine,

Naglasio je Franković kako Grad, uz sufinanciranje iz Europske unije i nacionalnih izvora, ulaže u energetsku obnovu gradskih škola i vrtića te javnih objekata, poput zgrade gradske uprave i gradskog bazena te da planiraju daljnje potpore građanima, poput najavljenog sufinanciranja zamjene prozora u povijesnoj jezgri.
Podsjećaju iz Grada da su bilateralni odnosi između Norveške i Hrvatske uspostavljeni u veljači 1992. godine. Osim veleposlanstva u Zagrebu Norveška ima počasne konzulate u Dubrovniku i Rijeci.

Pročitajte još

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist

[FOTO] TKO SE GLISIRA I VOZI BEZ DOZVOLE Evo kako nam je bilo s Lučkom kapetanijom u akciji

Maris Guca

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist