Županija

Vela Luka dobila medicinsku opremu vrijednu više od 2 milijuna kuna

vela luka dom zdravlja

U Domu zdravlja dr. Ante Franulović Vela Luka simbolički je obilježeno puštanje u rad dijagnostičko-terapijske i medicinsko-tehničke opreme vrijedne oko 2,1 milijuna kuna nabavljene u okviru provedbe EU projekta ‘Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti domova zdravlja i koncesionara Dubrovačko-neretvanske županije’, a kojemu je Županija nositelj. Proračun projekta iznosi 3.922.545,24 kuna, od čega je 2.922.403,20 (75 posto) bespovratnih sredstava EU, dok je ostatak sufinanciranje županije. Korisnici sredstava su Dom zdravlja “Dr. Ante Franulović” – Vela Luka za ulaganja u infrastrukturne zahvate te medicinsko-tehničku opremu za centralnu zgradu, te ambulante u Čari, Blatu i Lastovu i Dom zdravlja Dubrovnik za medicinsko-tehničku opremu na otocima Koločepu, Šipan, Lopudu i Mljetu te Pelješcu (ambulanta Ston i Janjina).
Nabavom navedene opreme, te puštanjem u pogon iste unaprijedit će se zdravlje otočkog stanovništva i poluotoka Pelješca, poboljšati sigurnost pacijenata te osigurati dostupnost, kvaliteta i učinkovitost pružatelja zdravstvenih usluga.
Dom zdravlja u Vela Luci posjetio je župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom župana Joškom Cebalom i pročelnicom UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić u pratnji načelnice Katarine Gugić.
Kroz projekt su planirani infrastrukturni zahvati ugradnje lifta za osobe sa invaliditetom u Domu zdravlja dr. Ante Franulović u Vela Luci i organizacijskoj jedinici Blato, za što je Dubrovačko-neretvanska županija uspjela osigurati dodatnih milijun kuna u okviru svog Proračuna za 2021.
Župan je sa suradnicama posjetio i Specijalnu bolnicu Kalos gdje se s ravnateljicom Bojić razgovaralo o strategiji razvoja SB Kalos te o sljedećim koracima vezanim za realizaciju Projekta rekonstrukcije i izgradnje „Starog dijela” bolnice u terapijski centar. Župan je ovom prilikom u pratnji ravnatelja ŽLU Vela Luka Borisa Žuvele obišao i lokaciju Pomorskog putničkog terminala Vela Luka gdje se uskoro očekuje odabir izvođača i skori početak radova.

Pročitajte još

Usklađene plaće zaposlenih u vrtićima s plaćama u školama i upisana pločanska djeca

Dulist

ŠOBER O KONKURENCIJI NA AERODROMU Prioritet će nam biti očuvanje stalnih radnih mjesta!

Dulist

Župan potpisao ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike

Dulist