Kultura

Večeras u Kneževom dvoru DSO, Lajovic i Pinko

pinko lajovic01

Dubrovački simfonijski orkestar održat će koncert večeras u u 21 sat atriju Kneževa dvora.

Orkestrom će dirigirati Uroš Lajovic, jedan od najuspješnijih dirigenata u Europi. Od prvog dirigiranja 1965. do danas, Uroš Lajovic dirigirao je više od 70 različitih orkestara diljem svijeta, te je nastupao s istaknutim solistima i zborovima. Do danas bilježi preko 1300 nastupa. Uroš Lajovic dobitnik je međunarodnog priznanja za svoj rad, te je više puta nagrađen.

Kao solistica će nastupiti Nikolina Pinko, sopran. Nikolina Pinko nastupala je uz mnoge renomirane orkestre, te je surađivala s uspješnim dirigentima po cijeloj Europi. Osvojila je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim pjevačkim natjecanjima. Surađuje sa Zagrebačkim opernim studijem, HR projektom, Zagrebačkim orkestrom mladih, te nastupa u brojnim ciklusima.

Na programu će biti O. Respighi (Antički plesovi i arije, III. Suita), R. Wagner (Wesendonck lieder) i L. van Beethoven (Simfonija Br.7 u A-duru, op. 92).

Informacije, rezervacija i prodaja karata u uredima Orkestra u Slanici (Revelin), na tel. 020 417110, mob. 099 2211 585, e-mail sales@dso.hr, u turističkoj agenciji Stradun TIC, Placa bb, na tel. 323 350, turističkoj agenciji Perla Adriatica, Frana Supila 2 na Pločama, na tel. 020 422766, kao i na ulazu jedan sat prije početka koncerta.

Pročitajte još

IVANA MARIJA VIDOVIĆ Ocjenjivala mlade talente u Italiji

Dulist

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist