Kultura

VEČERAS U DVORU Webern, Haydn i Šostakovič u izvedbi Gudačkog kvarteta DSO-a

Gudacki kvartet dso

Gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra održat će koncert u atriju Kneževa dvora večeras u 21 sat. Ovaj sastav čine violinistice Đana Kahriman i Iva Vukić, violist Šimun Končić i čelistica Mihaela Čuljak.

Mlade snage i sjajni glazbenici Dubrovačkog simfonijskog orkestra, okupljeni u gudački kvartet, ovaj će petak izvesti zanimljiv program u Dvoru. Pripremaju, naime, Webernov Langsamer Satz, Haydnov Kvartet br. 2 ‘Kvintni’ i Šostakovičev Kvartet br. 8 u c molu, op. 117. Osobito zanimljivo na programu jest posljednje, Šostakovičevo djelo.

Ono će se svirati na Dan antifašističke borbe, a zapravo i jest nastalo u spomen na žrtve fašizma, odnosno svih totalitarnih režima. Šostakovič je, naime, pri posjetu Dresdenu, još uvijek razrušenom od Drugog svjetskog rata i zgrožen slikama takvog grada pronašao inspiraciju za ovo kompleksno i melankolično djelo.

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra.

Pročitajte još

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovoljetna Art&Wine radionica

Dulist

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist