Sport

VEČERAS SVI U GRUŽ! Jug i Jadran u borbi za finale Prvenstva Hrvatske

JUG JADRAN 2019 9

Vaterpolisti Juga CO večeras na bazenu u Gružu dočekuju splitski Jadran u prvoj utakmici polufinala doigravanja Prvenstva Hrvatske.

Treba podsjetiti kako su Jugaše na domaćem plivalištu prošlog tjedna porazili upravo Jadranaši u trinaestom kolu LEN Lige prvaka, što je bio drugi Jugov poraz u nizu na tom natjecanju.

Kako navodi HVS, Jadran u Dubrovnik dolazi jači za kepatana i najboljeg igrača Anđela Šetku kojeg nije bilo na utakmici prošlog utorka.

– Šetka je izliječio virozu i to je sjajna vijest, ali ipak kompletni nismo. Nedostaje i dalje Butić kojem je puknuo bubnjić. Vrhunska obrana kakvu smo odigrali u prošloj utakmici, u Ligi prvaka, jedini je način za pobijediti Jug. Dakle, nastojat ćemo ponoviti takvo izdanje – rekao je trener Jadrana Ivan Asić.
S druge strane, u igri je večeras Maro Joković, koji zbog ozljede ramena nije igrao zadnju takmicu protiv Jadrana.
Kriza nam je evidentna, i to nije nikakva mudrost – rekao je Jugov strateg Vjekoslav Kobešćak.

-Moramo odigrati bolje, moramo smanjiti pogreške kojih je bilo previše prošlog utorka. Pred nama je teško polufinale, kvalitetan suparnik i nadam se da ćemo se što brže izvući iz ovog stanja.

Prestale dvije momčadi koje se bore za naslov Prvaka Hrvatske su Mladost i Mornar BS, koji se susreću večeras u 18 sati. Inače u polufinalu doigravanja igra se do dvije pobjede ili najviše tri utakmice. Svaka utakmica mora završiti s pobjednikom što znači da se u slučaju neodlučenog rezultata nakon četvrte četvrtine, prilazi izvođenju peteraca.

Utakmica između Juga CO i Jadrana igra se večeras na bazenu u Gružu s početkom u 20.30 sati.

Izvor: HVS

Pročitajte još

PK Jug osvojio novih 6 medalja

Dulist

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist