Kultura

Večeras ‘Pričaj mi o Gorkome’ Mani Gotovac

zlatar igre 01

U sklopu programa „I da te ljubim, a da te čuvam“, ostvarenog u suradnji Dubrovačkih ljetnih igara s Hrvatskim društvom pisaca, sinoć su u Sponzi izvedeni „Ušao sam u sobu i našao te kako spavaš“ Tomislava Bajsića i „Ofelija i Hamlet“ Irene Matijašević.

Nakon Zorana Ferića koji je otvorio program s poglavljem „Tišina“ iz nagrađivanog romana „Kalendar Maja“, sinoć su u režiji Vlatke Vorkapić s glumcima Silvijom Vovkom i Marijom Šegvić izvedene balade o ljubavi „Ušao sam u sobu i našao te kako spavaš“ Tomislava Bajsića i „Ofelija i Hamlet“ Irene Matijašević. Publika je Sponzu ispunila do posljednjeg mjesta, a izvedbi je prisustvovala i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić.

Večeras u 21.30 sati u palači Sponza slijedi gostovanje Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu s „Pričaj mi o Gorkome“ autorice Mani Gotovac. Predstava „Pričaj mi o Gorkome“ nastala je prema dvama autobiografskim romanima „Fališ mi“ Mani Gotovac, a na scenu je iznjedrila autoričinu ljubavnu priču s čovjekom njenog života. U predstavi igraju Judita Franković, Hana Hegedušić i Robert Plemić, a posebno na ovoj dubrovačkoj izvedbi i sama će autorica odigrati ulogu na sceni. Ova ljubavna priča puna emocija i strasti na programu je večeras, 22. kolovoza u 21:30 sati u palači Sponza.

„Pisac i ja“ iz romana „Uspavanka za mrtve“ autora Nikole Petkovića na programu je u petak, 23. kolovoza, a program „I da te ljubim, a da te čuvam“ će zatvoriti Luko Paljetak s „Bijelom tamom“ 24. kolovoza u 21:30 sati u Sponzi što će ujedno biti i prigodna proslava 70. rođendana ovog dubrovačkog akademika.

Pročitajte još

OTVARANJE IZLOŽBE I DONACIJA Poznati sarajevski umjetnik u Flori

Dulist

[FOTO] ‘Hekuba’ oduševila brojnu publiku na Lovrijencu

Dulist

LADO u park Gradac donosi riznicu kolorita narodnih nošnji i plesova

Dulist