Kultura

Večeras Otac hrabrost na 5 lokacija

otac hrabrost0097

Interdisciplinarni projekt „Otac hrabrost“, autora i redatelja Borisa Bakala premijerno će biti izveden večeras u 21:30 sati na pet lokacija istovremeno – u palači Sponza, na Buži, sjevernom ulazu u Grad, na igralištu ispod tvđave Minčeta, u Osnovnoj školi „Marin Getaldić“ – Centar te u Collegiumu Ragusinum.

„Otac hrabrost“ propitkuje što je hrabrost u individualnom izlaganju sebe, istražuje i temu odgovornosti, odgovornosti za učinjeno te odgovornosti za doživljeno i viđeno te što je važno pojedincu, zajednici, umjetniku i postoji li uopće u svakodnevnom preživljavanju, koje se čini važnijim od svega, nešto zaista važno. Na koncu predstava pokušava ukazati na vrijednost onoga što živimo i na vrijednost onoga što nam se događa svakodnevno bez obzira na sve situacije koje moramo podnositi. Mapa predstave je stara gradska jezgra, a vrijeme sadašnje. Predstava nastaje u nekoliko paralelnih slika ili epizoda, na pet mjesta po Gradu, režući Stradun svojim procesijama od lokacije do lokacije više puta, pokušavajući zapravo tim simbolički putem opet spojiti Grad.

Boris Bakal djeluje kao režiser, glumac i intermedijalni umjetnik, a autor je brojnih projekata od kazališnih predstava, preko video i audio instalacija, multimedijalnih projekata, filmova i kulturno-socijalno-političkih inicijativa, a jedan je od osnivača i voditelja umjetničke platforme „Bacači sjenki“. Uz Borisa Bakala, autorski tim čine dramaturginja Nina Gojić, asistentica redatelja Mila Pavičević, te scenograf Leo Vukelić i umjetnički suradnik Aitchison William koji sudjeluju i kao izvođači. Festivalski dramski ansambl čine Hrvojka Begović, Mia Biondić, Goran Bogdan, Srećko Horvat, Jelena Lopatić, Ivana Krizmanić, Zrinka Kušević, Emil Matešić, Bojan Mucko, Amanda Prenkaj, Marina Redžepović, Marija Šegvić te Silvio Vovk koji su ujedno potpisani i kao koautori projekta.

Reprizne izvedbe uslijedit će izvedbe 14., 15. i 16. kolovoza u 21:30 sati. Odigrava se na pet lokacija istovremeno pa će publika biti podijeljena u pet skupina, pri čemu svatko bira na kojoj lokaciji počinje, no do kraja predstave svi će uz pomoć vodiča obići svih pet lokacija, uz napomenu da to može predstavljati povećani fizički napor jer uključuje puno hodanja. Ulaznice su dostupne online na www.dubrovnik-festival.hr te u prodajnim uredima Igara u Festivalskoj palači i na Stradunu po cijeni od 150 kuna. Svi stanovnici grada i županije pri kupnji ulaznica u prodajnim uredima Igara ostvaruju popust od 30 %.

Pročitajte još

[FOTO] Vinarske i vinogradske teme u Putnikoviću

Dulist

[FOTO] Virtuoznost kvarteta Arod oduševila publiku u Dvoru

Dulist

[FOTO] Ansambl LADO oduševio publiku u parku Gradac!

Dulist