Kultura

VEČERAS Ne propustite 173. izložbu ULIPUD-a!

ulipud luza

Izložba ULIPUD-a, 173. po redu, naslova ‘VRIJEME DARIVANJA’ održat će se u četvrtak 27. prosinca u 19 sati u Luži, a ima i svoje simbolično značenje.

‘Kada govorimo o darivanju ono prelazi iz jedne faze u drugu, tj. iz onog materijalnog u duhovni oblik koji nas čini posve drugačijim osobama makar sam umjetnik po sebi jest darežljiv budući da svijetu oko sebe daruje svoje spoznaje, senzibilitet, darove koje je primio nasljeđem- genetikom i podnebljem.

Ova izložba tka dubrovački ugođaj vremena kada obilježavamo samoobnovu bilo da se radi o osobnom ili sveopćem prihvaćanju duhovnosti koja nas prožima.

Onaj materijalni dio,dakle sama djela transparentna su vremenu u kojem obitavamo.

Tema je sukladna dobu, a izraz-stil autoru djela…’, napisano je u najavi.

ULIPUD je udruga koja je osnovana 1971. godine u Dubrovniku. Okuplja samostalnih i nesamostalih umjetnika, akademski i ne-akademski obrazovanih iz same činjenice što je likovnost odraz talenta i jednog ogromnog rada, a još većeg odricanja-sve kao sinteza stvaralaštva. Udruga je do danas ulaskom u 47 g. djelovanja u javno-kulturnom životu regije, grada Dubrovnika i države pa i inozemstva ostvarila 172. skupnih izložbi, sudjelovala je na brojnim humanitarnim akcijama-klonijama te je za svoj rad dobila niz zahvalnica, priznanja… Što je čini nedvojbeno jednom od najsnažnijih kulturnih organizacija u Državi.

Foto: ULIPUD Facebook

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist