DuList IN

Večeras klapski spektakl u srcu Dubrovnika

Intrade klape na stradunu 1

Večeras se nastavlja tradicija veličanstvenih klapskih koncerata na Stradunu, javlja Eventim.

Manifestacija “Klape na Stradunu” ponovno će okupiti neke od najboljih klapa Hrvatske na jednoj od najljepših pozornica na svijetu. Sve je spremno, na redu je još jedan sjajan klapski koncert na čarobnom Stradunu. Sad već tradicionalnu manifestaciju “Klape na Stradunu” koja se u Dubrovniku održava od 2012. zavoljeli su i publika i izvođači, a ljeto na jugu Hrvatske bez nje je postalo nezamislivo.

Tradiciju uspješnih koncerata koji promoviraju dalmatinsku klapsku pjesmu ove godine nastavljaju Tomislav Bralić i klapa Intrade, klapa Šufit, klapa Kampanel i klapa Ragusa. Uz njih, poseban glazbeni gost večeri bit će Petar Šegedin Pjero.

Manifestacija koju obožavaju i izvođači i publika

Klapa Šufit rado se vraća svake godine na dubrovačku manifestaciju “Klape na Stradunu”. “Kad bi u par riječi trebalo opisati taj koncert, rekao bih – sjajna publika i elitni ambijent”, rekao je Teo Bikić iz klape Šufit.

U to da su ovi koncerti po ambijentu i atmosferi uistinu posebni uvjerili su se prošle godine i Tomislav Bralić i klapa Intrade kojima je to bio prvi nastup u sklopu te manifestacije. Čim su sišli s pozornice znali su da moraju doći opet. Tomislav Bralić je uoči večerašnjeg nastupa istaknuo da je na Stradunu “najlipša pozornica u najlipšem gradu”. Veoma se raduje ponovno pjevati s dubrovačkom publikom.

Čuvanje ljepote klapske pjesme

Klapa Kampanel poručuje da je sve spremno. Hrvatska kulturna baština neprocjenjiva je riznica u kojoj se posebno ističe glazbeno stvaralaštvo. Upravo je to bila inspiracija iza ove manifestacije. “Pozivam sve zaljubljenike u klapsku pismu da nikako ne propuste ovaj događaj i da nas podrže u našoj misiji njegovanja klapske pisme čiju tradiciju prenosimo već generacijama”, poručio je Ante Antić u ime klape Kampanel. Pripremljen je bogat repertoar. Poseban pogleda na ljepotu dubrovačke glazbene tradicije pružit će klapa Ragusa.

Poseban gost

Dalmatinska glazbena tradicija inspiracija je i Petru Šegedin Pjeru. Ovaj mladi Korčulanin bio je jedan od finalista glazbene emisije ‘Superstar’, a njegova karijera otada ide samo uzlaznim tokom. Objavio je pjesme “Da me malo srića stigne” i “Vidi kakve iman oči” koje su oduševile slušatelje, a sada će ih predstaviti kao poseban glazbeni gost.

Još jedan klapski spektakl!

Klape pozivaju sve da im se pridruže danas na Stradunu – mjestu na kojem se susreću tradicija i suvremenost, povijest i sadašnjost, predivna arhitektura i sjajna glazba. Na redu je, kako kažu, još jedan klapski spektakl!

Pročitajte još

BOGAT PROGRAM ‘ULICAMA NAŠEG GRADA’ U subotu Pilarska noć!

Dulist

Gitarski duo Vukan i Srđan dolaze u Grad!

Dulist

Nikša Kušelj i ‘Glasine’ na pozornici Parka Orsula

Dulist