Kultura

Večeras besplatno na ‘Idealnog muža’

idealni muz igre

U sklopu filmskog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara bit će prikazana komedija Oscara Wildea „Idealni muž“ iz 1969. godine u režiji Rudolpha Cartiera večeras, 18. kolovoza u 21 sat u ljetnom kinu Slavica. Ulaz je slobodan.

 „Idealni muž“ (An Ideal Husband) najaktualnija je i satirički najubojitija Wildeova komedija u kojoj je autor svoj kritički žalac usmjerio prema političkom licemjerju i korpuciji. Činjenica da se u fabuli krije tajna koja prijeti uništenju života glavnog lika nije slučajna, jer upravo je tada skrivana tajna iz osobnog života progonila Wildea i na kraju ga koštala karijere.

Robert Chiltern je političar u usponu i novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća. Zabavu povodom njegova izbora zasjenit će dolazak lijepe spletkarošice Laure Chevely koja zna mračnu tajnu iz njegove prošlosti koja mu može uništiti karijeru, a neće je otkriti samo ako on podrži kontroverzni građevinski projekt kojem se on žestoko suprotstavlja…  U glumačkoj postavi ove verzije „Idealnog muža“ u produkciji BBC-a iz 1969. godine izdvaja se Jeremy Brett, kojeg je proslavila uloga Sherlocka Holmesa iz istoimene britanske televizijske serije.

Filmski program 64. Dubrovačkih ljetnih igara ostvaren je u suradnji s Kinematografima Dubrovnik i pod pokroviteljstvom Croatia osiguranja.
 

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Ovacije za Hamleta u Parku Gradac

Dulist

Tribina o dubrovačkoj ambijentalnosti: Prošlost i sadašnjost

Dulist

Brass & Percussion septet DSO-a na Osječkom ljetu kulture

Dulist