Kultura

VEČER JAZZ GLAZBE Večeras Matija Dedić i Šimun Matišić

Simun Matisic Matija Dedic 2
Dubrovnik, 17.09.2015. Koncert Dubrovnik u pozno ljeto - Jazzy Bach - Matija Dedic i Darko Jurkovic Charlie

U sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, ovaj četvrtak 15. rujna u atriju Kneževa dvora koncert će održati pijanist Matija Dedić i vibrafonist Šimun Matišić. Početak koncerta je u 21 sat.

Ovaj jazz duo održava koncerte već nekoliko godina, a neobičnom kombinacijom glasovira i vibrafona izvode djela Keitha Jarretta, Pata Methenyja i Chicka Coreae, ponajviše iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Istaknuti hrvatski pijanist Matija Dedić dugo ima reputaciju najboljeg hrvatskog jazz pijanista. Diplomirao je na Jazz akademiji u Grazu 1997. i od tada počinje njegova međunarodna karijera jazz pijanista i skladatelja, iako se kasnije usavršavao privatno kod jednog od najcjenjenijih jazz glazbenika, Barryja Harrisa.  Dobitnik je brojnih nagrada na području jazz glazbe te je ovogodišnji apsolutni pobjednik nagrade Porin, u više kategorija za album „Matija svira Arsena“ te Porina za najbolji album jazz glazbe za “Jazzy Bach”, na kojemu svira Bachova djela s poznatim jazz-gitaristom Darkom Jurkovićem-Charlijem.

S Darkom Jurkovićem nastupio je posljednje dvije godine na MGF Dubrovnik u pozno ljeto, a ove godine dovodi Šimuna Matišića s kojim kao duo nastupa od 2014. godine.
Mladi glazbenik Šimun Matišić s 14 godina izdao je svoj prvi nosač zvuka pod naslovom „Jazz nocturno“ sa svojim triom gdje svira vibrafon i marimbu. Surađivao je sa brojnim inozemnim i domaćim jazz i klasičnim glazbenicima kao što su: Boško Petrović, Miljenko Prohaska, Mario Mavrin, Primož Grašić, Florin Nicoulescu, Stochelo i Moses Rosenberg…
Trenutno je student druge godine udaraljki, te prve godine klasične kompozicije, na Muzičkoj akademiji sveučilišta u Zagrebu, u klasi profesora Davorina Kempfa.

Cijene ulaznica su od 100 do 300 kuna.

Ulaznice se mogu kupiti online putem web stranice DSO-a www.dso.hr, u uredima DSO-a od 9 do 14 sati, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka, u kulturno-info centru Luža te na ulazu jedan sat prije početka koncerta. Također, za ovaj koncert vrijede popusti za građane (s Libertasovim pokazom za 10 kuna, umirovljenici za 20, studenti s kulturnom iskaznicom i građani stare gradske jezgre besplatno te popust od 30% za ostale građane Dubrovnika).

Za sve ostale informacije kontaktirati broj 099 221 1585.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist