Aktualno

V.d. predsjednika HGK imenovan pa smijenjen

hgk logo 01

Niti sat vremena nakon imenovanja za v.d. predsjednika Hrvatske gospodarske komore Darko Petričević smijenjen je nakon što su mediji otkrili da se protiv njega vodi kazneni postupak zbog neisplaćenih plaća radnicima.

Kaotična situacija počela se razvijati u srijedu ujutro u Hrvatskoj gospodarskoj komori gdje su održane sjednice Nadzornog i Upravnog odbora, te je odlučeno da se Vidoševića privremeno smijeni s dužnosti predsjednika i za v.d. predsjednika postavi Darka Petričevića, koji je tu dužnost trebao vršiti iduća dva dana, do izvanredne skupštine 15. studenoga. No, nakon što je odmah iza imenovanja procurilo da se nad Petričevićem vodi kazneni postupak, on je smijenjen te se očekuje odluka o novom v.d. predsjednika HGK, javlja Dnevnik.hr.

Tako je donesena je odluka da Petričević ostaje v.d. predsjednika najmanje do skupštine na kojoj će biti odlučeno o novom v.d. predsjedniku. Izvanredna skupština bit će, kako je i planirano, održana u petak. Tijekom sjednice članovi Upravnog i Nadzornog odbora navodno nisu znali da je nad Petričevićem u tijeku kaznena istraga, koju je pokrenulo općinsko državno odvjetništvo u Zlataru, ali je on sam priznao da je tako. Protiv njega je kao vlasnika nekadašnje Tehnomehanike iz Marije Bistrice Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo je kazneni postupak zbog neisplate plaće. Na sudu u Zlataru navodno je u to vrijeme postojao još jedan postupak protiv njega.

Pročitajte još

I na aerodromu se osjeća manjak radne snage, motiviraju zaposlenike izdašnim nagradama

Ivana Mijić Vulinović

DOJAVITE LOKACIJE ŽIVIH JEDINKI Periske – jeste li ih vidjeli?

Dulist

MINISTAR GLAVINA NAJAVIO Turističke zajednice imat će veće ovlasti

Dulist