Županija

Vatrogasnim postrojbama dodijeljeno gotovo 70 tisuća eura

vatrogasci novo vozilo

Iz proračuna Dubrovačko-neretvanske županije, dobrovoljnim vatrogasnim društvima i javnim vatrogasnim postrojbama osigurano je 69.017 eura. Sredstva dodijeljena putem Javnog poziva su namijenjena za popravke i održavanje vatrogasnih vozila, nabavu vatrogasne opreme i stručno osposobljavanje vatrogasaca, te će županijska Vatrogasna zajednica s postrojbama zaključiti ugovore o dodjeli financijskih sredstava.

Kako navode iz Dubrovačko-neretvanske županije u proračunu se godišnje osigurava više od 186 tisuća eura za djelatnost vatrogastva.

– Realizacijom europskih projekata, primarno onih koji se provode u sklopu programa prekogranične suradnje, nabavljena je vrijedna oprema namijenjena vatrogascima. Tako su na području Dubrovačko-neretvanske županije nabavljena i opremljena četiri vatrogasna broda stacionirana u Dubrovniku, Slanome, Smokvici te na Mljetu. Jednako tako, izgrađen je i opremljen Centar za obuku operativnih snaga civilne zaštite u Kuli Norinskoj. Dolina Neretve je, izgradnjom ovog Centra, dobila izrazito značaja objekt namijenjen ponajprije vatrogasnim postrojbama. U sklopu provedbe projekata nabavljena je oprema vrijedna više od 350 tisuća eura, prvenstveno za potrebe vatrogasnih postrojbi, a namijenjena intervencijama prilikom onečišćenja mora, poplava i gašenja požara – navode iz DNŽ.

Pročitajte još

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist