Sport

Vatreni dočekani pljeskom navijača, Dalić: Modrić nam treba, ova generacija nije još sve napravila

Hrvatska nogometna reprezentacija nije uspjela osvojiti prvo zlato u povijesti. Vatreni su bili jako blizu, no u finalu Lige nacija u Rotterdamu su poraženi od Španjolske. Nakon 120 minuta nije bilo golova, a furija je slavila boljim izvođenjem jedanaesteraca. Nakon utakmice je odlučeno da neće biti dočeka za vatrene danas u Zagrebu. Igrači sada idu na ljetni odmor nakon sezone koja je bila iznimno duga i naporna. Vatreni su danas oko 12.20 sletjeli u zagrebačku zračnu luku. U zračnoj luci je nekoliko desetaka naših navijača. Prvi je izašao Livaković, a navijači su ga dočekali pljeskom.

– Ponosan sam na naše igrače, napravili su veliki rezultat. Moraju biti ponosni na ovih pet godina, na ono što je bilo u Rotterdamu i Ligu nacija. Doveli su sinoć 35 tisuća navijača u Rotterdam što je najviše gledatelja na jednoj utakmici izvan Hrvatske – rekao je izbornik Zlatko Dalić i dodao:

– Jučer sam rekao da su jedanaesterci lutrija. Pogriješio sam, jedanaesterci nisu lutrija, to je mentalna snaga. Žao mi je zbog starijih igrača, Modrića, Kovačića, Brozovića što nismo osvojili zlato. Žao mi je, no ponosan sam i idemo dalje.

Bi li išta mijenjao u pripremi utakmice?

– Ne bih ništa mijenjao, velika borba je to bila. Ivan Perišić je odigrao sjajnu utakmicu kao bočni igrač, komunikacija među igračima je bila sjajna. Sve što smo trebali smo napravili.

Hoće li Modrić i dalje igrati za Hrvatsku?

– Luka će sam odlučiti. Bilo je jako emotivno za njega jučer. Žao mi je zbog svih nas, ali posebno zbog njega. Imat će moju podršku što god odlučio. Mislim da nam treba jer smatram da ova generacija još nije sve napravila. Nisam ga jučer pitao, bilo je jako puno emocija. Pustite ga da se odmori, rekao je izbornik a prenosi Večernjilist.hr. 

Photo: Igor Kralj/PIXSELL  – 19.06.2023., Zagreb – Hrvatski reprezentativci vratili se iz Nizozemske nakon utakmice protiv Spanjolske u finalu Lige nacija.

Pročitajte još

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca