Sport

[VATERPOLO SPEKTAKL U GRUŽU] Jugaši su juniorski prvaci Hrvatske!

jug juniori16 1

Nakon jučerašnje pobjede u polufinalu nad Primorjem EB, rezultatom 6:4, mladi Jugaši danas su se ogledali u finalnom susretu sa splitskim Jadranom. I slavili! Rezultat je tijesan, 8:7, a njime Jug AO juniorski prvak Hrvatske. Jugašima je to bila peta utakmica i peta pobjeda na turniru, zapisat će HVS.

Do finala su mladi Dubrovčani pobijedili, u skupini – Mornar BS 14:4, KPK 12:4 i Mladost 12:5, te se izravno plasirali u polufinale u kojem su bili bolji i od riječkog Primorja EB 6:4. Trijumfalni su niz okončali nedjeljnim finalnim slavljem nad Jadranom koji također do finala nije znao za poraz.

U prvom smo dijelu zaključne utakmice Prvenstva Hrvatske gledali izjednačeni vaterpolo. Jadranaši su poveli 1:0, pa i 2:1 početkom druge četvrtine, da bi do poluvremena Jug Adriatic osiguranje preokrenuo do 3:2 u svoju korist. Pogodak Burđeleza s igračem više, sredinom druge dionice, za navedenih 3:2 bilo je prvo vodstvo jugaša. No, od tog trenutka ga Dubrovčani nisu više ni ispuštali. Štoviše, samo su ga povećavali, a posebno u trećoj dionici koju su riješili s glatkih 4:0 u svoju korist i tada već (činilo se tako) ‘položili’ ruke na pokal namijenjen pobjedniku, povevši 7:2. Nisu se s tim mirili olako jadranaši, odigravši vrlo dobro zadnju dionicu i dovevši utakmicu do praga rezultatskog poravnanja.

Naime, s četiri uzastopna pogotka (Dodoja i Stojanac po 2 puta), Jadran je smanjio vodstvo jugaša na samo 7:6, a do kraja ostalo tek malo manje od dvije minute. Minutu i 15 sekundi do kraja, sjajno je pogodio Toni Mozara s lijeve strane, s igračem više za 8:6 u korist Dubrovčana.

Međutim, nije još ni tada bilo gotovo jer su Splićani u samo 15 sekundi uspjeli doći do gola suparnika, iznuditi peterac kojeg je u pogodak pretvorio ljevak, Vito Janković. Bilo je to tada 8:7 za Jug Adriatic osiguranje, ali i točno minuta do kraja. Statistički, vremena dostatno za po jedan napad svake momčadi. Jugaši svoj napad nisu iskoristili, Josip Tolja je izgubio loptu, te je sada Jadran krenuo u odlučujući napad za moguće poravnanje. No, pogriješio je, nesmotren bio ponajbolji jadranaš, Robert Stojanac kojem je Hrvoje Zvono oteo loptu, a pritom i primorao Stojanca na osobnu. Budući da je to bilo manje od 10 sekundi do kraja, slavlje jugaša je moglo početi.

HVS

hvs juniorsko printscreen

 

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist