Sport

VATERPOLO: MLAĐI KADETI Cavtaćani doprvaci Hrvatske, Luka Vezilić najbolji vratar!

cavtat

Mlađi kadeti Cavtata vaterpolski su doprvaci Hrvatske! U finalu su izgubili od Medveščaka s 11:8. Prema pisanju Hrvatskog vaterpolskog saveza, Cavtaćani su bolje otvorili finale povevši 2:0 i dobivši prvu četvrtinu 3:1. Štoviše, mladići s juga naše domovine su i tijekom druge četvrtine još uvijek imali minimalno vodstvo (4:3 i 5:4), a Zagrepčani su uspjeli do poluvremena izjednačiti na 5:5. Izjednačen je rezultat, piše dalje HVS, manje-više bio okosnica igre i u trećoj četvrtini, u kojoj je Medveščak prvi put poveo nešto malo osjetnije, (9:7 za Medvjede), dvije minute prije kraja treće četvrtine. Ipak, u posljednjih sedam minuta se ušlo u još uvijek ‘otvoreni’ susret. Medvjedi su naime vodili sa samo golom prednosti, (9:8).
Završnica je ipak pripala samo Medveščaku. Trofej za najboljeg vratara Prvenstva Hrvatske pripao je Luki Veziliću (Cavtat); najbolji igrač je Deni Sappe (Medveščak), dok je trofej za fair-play pripao sastavu Zadra 1952.

O njihovoj se pobjedi oglasio i načelnik Općine Konavle Božo Lasić.

-Naši junaci iz VK Cavtat nisu uspjeli uzeti zlato i u finalnom susretu Medveščak je bio ipak bolji! Mlađi kadeti se vraćaju sa srebrom iz Zagreba. Po ključu, u pobjedi se ne uzvisi, u porazu se ne ponizi, treba reći kako je utakmica bila tvrda i ravnopravna no Medveščak je odnio pobjedu. Rezultati koje je VK Cavtat ostvario u posljednjih godinu dana su doslovce van pameti. Čista ljubav prema sportu, trud, rad i odricanje! Čestitke svim igračima, trenerskom timu i Upravi kluba! Dođite nam doma uzdignute glave, zaslužili ste – napisao je.

Foto Božo Lasić

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist