Sport

VATERPOLO Hrvatsku dočekuje opasna Italija

vaterpolo reprezentacija 2016 1

Hrvatska vaterpolska reprezentacija otputovala je u talijansku Siracusu gdje ovog utorka u 19 sati igra uzvratnu utakmicu FINA Svjetske lige.

Reprezentacija Italije ozbiljan je i jedan od najjačih svjetskih protivnika, no u prvoj utakmici FINA Svjetske lige, koja je odigrana u prosincu prošle godine, naše su reprezentativce uspjeli nadjačati samo jednim golom razlike, rezultatom 9:8.

-U Italiju odlazimo dobro pripremljeni. Očekujemo tešku utakmicu, no ukoliko pokažemo sve što možemo vjerujem da možemo pobijediti. Atmosfera u ekipi je odlična, sve je spremno za jednu zanimljivu vaterpolo utakmicu – izjavio je Petar Muslim.

Na utakmicu s Italijom otputovali su Marko Bijač, Ivan Marcelić, Luka Lončar, Boris Pavlović, Ivan Milaković, Marko Macan, Maro Joković, Anđelo Šetka, Petar Muslim, Ante Vukičević, Loren Fatović, Antonio Petković i Andro Bušlje. Stručni stožer čine: izbornik Ivica Tucak, Ivan Asić i Damir Luketić.

-Iako nismo u kompletnom sastavu napravit ćemo sve što možemo da odigramo dobru utakmicu i pariramo Italiji – zaključio je Marko Bijač.

Podsjetimo, Hrvatska će na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru igrati u grupi B. Protivnici našoj reprezentaciji su SAD, Španjolska, Francuska, Crna Gora, Italija. U grupi A igrat će Srbija, Grčka, Brazil, Australija, Japan i Mađarska. Hrvatska vaterpolo reprezentacija prvu utakmicu igra protiv reprezentacije Amerike. Prve četiri reprezentacije iz svake skupine izborit će četvrtfinale.

Pročitajte još

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist