Sport

Vaterpolisti na pripremama u Australiji

vaterpolo reprezentacija 01

Hrvatska vaterpolska reprezentacija posljednjih tjedan dana u australskom Perthu uspješno odrađuje pripreme i sudjeluje na BHP Billiton Aquatic Super Series, a sutra igra službenu prijateljsku utakmicu s domaćinima, reprezentacijom Australije s kojima su trenirali posljednjih dana.

– Odlično smo iskoristili posljednjih sedam dana za što bolje pripreme, kao što smo i najavili. Iako su se neki igrači vratili nakon blagdana s pokojim kilogramom viška, pripreme su ih brzo istopile. Dobro se radilo, naročito s mladim igračima, i mogu reći da vidim obrise onog što bih ja htio od ove reprezentacije. Pred nama je naporan rad i tempo, a sutra nas očekuje vrlo zahtjevna utakmica protiv domaćina, koji su uložili znatan trud i sjajno organizirali ovaj sportski događaj – izjavio je izbornik Ivica Tucak.
 
Pripreme su iskorištene za zbližavanje momčadi, upoznavanje s radom novog izbornika, a ususret napornom tempu koji reprezentaciju čeka povratkom u domovinu. U sklopu turnira FINA Svjetske lige, reprezentacija odlazi na dva gostovanja, u Grčku i Crnu Goru. Hrvatskoj su potrebne pobjede u nadolazećim utakmicama, jer samo najbolje plasirani stječe pravo nastupa na Finalnom turniru.
 
– Pripreme su, kao što je i izbornik Tucak najavio, odlično poslužile za što bolje upoznavanje jedni drugih, za usvajanje novih znanja i tehnika te što bolji timski rad. Odlično smo se uklopili u visoke temperature od 30 stupnjeva. Atmosfera u reprezentaciji  je sjajna, uz treninge, u hotelu imamo i razne zanimacije od stolnog tenisa, pikada i drugog, pa je cijela ekipa stalno na okupu i izvan bazena. Posljednjih sedam dana smo trenirali s Australcima i sutra ćemo odigrati službenu prijateljsku utakmicu kao završetak priprema. Naravno da idemo na dobar rezultat i pobjedu koja ne bi ni u jednom trenutku trebala doći u pitanje – izjavio je hrvatski vaterpolski reprezentativac Kristijan Milaković.
 
Prvi test pomlađene reprezentacije Hrvatske sutrašnja je utakmica protiv domaćina Australije, koja će ujedno biti i kruna siječanjskih priprema i najava povratka reprezentacije u Zagreb.

Pročitajte još

Dubrovčanin Nikša Dobud novo pojačanje KPK-a

Dulist

Aria Daniel Dinata obranio titulu na turniru Latvia International u Rigi!

Dulist

BARAKUDICE ČETVRTE U EUROPI Veliki uspjeh vaterpolistica unatoč izgubljenoj medalji

Dulist