Aktualno

Varina Jurica Turk v.d. ravnateljica Muzeja Domovinskog rata, osnovano Povjerenstvo za obilježavanje Dana grada Dubrovnika

Varina Jurica Turk

U nastavku sjednice jednoglasnom odlukom vijećnika, a nakon jednoglasnog prijedloga Odbora za izbor i imenovanje, Varina Jurica Turk imenovana je ravnateljicom Muzeja Domovinskog rata.

Također u Povjerenstvo za pripremu i provedbu obilježavanja Dana grada Dubrovnika (uz suzdržan HNS) imenovani su kao predsjednica Olga Muratti, a kao članovi Anita Burić, Nada Medović, Antonela Đurđević Bujak te Brigita Masle.

– Činjenica je da će se povjerenik imenovati kroz tjedan ili dva i neće imati vremena za pripremu. Zbog toga sam smatrao da ove osobe koje znaju i Grad i proceduru trebaju biti u povjerenstvu, a Olgu Muratti sam predložio iz više razloga. Najduže je u GV-u i bivša je predsjednica i zna protokol, i ima dugo godina staža u Odboru za javna priznanja – rekao je Mato Franković.

Pero Vićan istaknuo je kako je normalno da će se održati i Večera od Kandelore te napomenuo je kako je prošle godine bila sramota što nije održana u organizaciji Grada.

Vlahušić je rekao kako je HNS protiv ovakvog Povjerenstva te kako je povjerenik ‘oktroirani’ namjesnik, a ne izabrani gradonačelnik.

Esad Ćustović pitao je hoće li ovo Povjerenstvo funkcionirati nakon izbora povjerenika.

Pročitajte još

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

MORE U DUBROVNIKU NA 29.7 STUPNJEVA Novi hrvatski rekord

Dulist