Aktualno

Vandoren posjetio DIU Međunarodno sveučilište

vandoren diu 01

Šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren posjetio je DIU Međunarodno sveučilište i održao predavanje studentima Međunarodnih odnosa i diplomacije i Međunarodnog poslovanja i ekonomije.

Predavanje o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji u najvećoj se mjeri odnosilo na preostale pripremne radnje i ispunjavanje svih kriterija koji su potrebni kako bi zaključno izvješće o monitoringu sljedeće proljeće bilo pozitivno i kako bi Hrvatska pristupila Uniji u predviđenom roku.

Prema zadnjem izvješću Europske komisije o praćenju spremnosti Hrvatske za članstvo u EU koje je predstavio sredinom ovog mjeseca, pitanja vladavine prava i pravednog tržišnog natjecanja, suzbijanja korupcije, te neka bilateralna pitanja i dalje će ostati prioriteti za rješavanje.

Naglasio je i da je svjetska ekonomska kriza zajedno sa sporom birokracijom i korupcijom iznimno utjecala na lošu investicijsku klimu u zemlji. Smatra da obrazovanje mladih ljudi i sveučilišni programi kao što su ovi na DIU mogu značajno utjecati na smanjenje euroskepticizma koji postoji u društvu.

Veleposlanik Vandoren i studenti DIU Međunarodnog sveučilišta su  razgovore i razmišljanja o investicijskom potencijalu Dubrovačko-neretvanske županije nastavili u sklopu međunarodnog foruma "Invest in Dubrovnik Neretva Region" koji se održao u Hotelu Dubrovnik Palace. 

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Otvara se restoran “Dinner in the sky” u Dubrovniku

Dulist

VOJNI BRODOVI ZABRINULI GRAĐANE Nema brige! Došli su vježbat!

Dulist