Aktualno

Vandoren: “Hrvatska nije otvorena za ulaganja”

paul vandoren

Opći je dojam da Hrvatska nije otvorena za ulaganja te kako se nije popravila opća ulagačka klima.

Spore birokratske procedure, korupcija u svim dijelovima društva, netransparentno postupanje u javnoj nabavi te nedostatak sigurnosti odražavaju se i na razinu konkurentnosti Hrvatske. Klima se treba promijeniti te je zadatak Vlade stvoriti pozitivno ulagačko okruženje – poručio je uvodno na prvom Medunarodnom investicijskom forumu veleposlanik Paul Vandoren, šef Delegacije EU u Hrvatskoj.

Istaknuo je kako će Hrvatskoj ulaskom u EU na raspolaganju biti ogromna količina novca putem EU fondova, 'ali taj novac nećemo samo poslati u Zagreb.' Vlasti na svim razinama, rekao je, moraju odrediti svoje prioritete te pripremiti projekte.

– Nemamo vremena za gubljenje – zaključio je Vandoren poručivši vlastima da konačno krenu proaktivno pronalaziti rješenja za poteškoće na koje nailaze potencijalni investitori.

Župan Nikola Dobroslavić rekao je kako je cilj ovog foruma prikazati mogućnosti ulaganja u našu županiju te raspraviti poteškoće s kojima se susreću ulagači. Želja županije je, naglasio je župan, investitorima postati partnerom.

Pročitajte još

BRANKO ŠIROK ODGOVARA NA OPTUŽBE U 50 godina nikada nikoga nisam odbio!

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Otvara se restoran “Dinner in the sky” u Dubrovniku

Dulist