Politika

VALENTIN DUJMOVIĆ ‘Župane, gdje je komunalna marina?’

projekt batala vezovi lucica

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Valentin Dujmović uputio je priopćenje za medije vezano za izgradnju komunalne lučice na Batali. Priopćenje donosimo u cijelosti:

– Župane, zašto građani Dubrovnika danas nemaju gdje sa svojim brodicama? Gdje je komunalna lučica za građane koju je Županijska lučka uprava do danas već trebala sagraditi? Dok Županijska lučka uprava Dubrovnik još čeka građevinsku dozvolu za taj projekt, lokalno stanovništvo više nema gdje sa svojim brodicama, od kojih neki svoje barke tu vežu već pola stoljeća. Još i imate obraza od njih tražiti da ih izmjeste. Gdje? U prostore nepostojeće lučice koju ste davno obećali izgraditi?

U predizbornoj kampanji, pa i kasnije s govornice Županijske skupštine, znali ste više puta slavodobitno tvrditi kako će građani Dubrovnika sigurno dobiti prostor za svoje barke, kako ćete izgraditi komunalnu lučicu. Danas vidimo kako je od tih obećanja ostalo samo mrtvo slovo na papiru, a lučica će očito morati čekati da na čelo županije dođe netko sposobniji. To objašnjava zašto niste imali hrabrosti izaći pred ljude koje ste obmanuli. Danas se skrivate, a jučer im je samo zbog Vaše nesposobnosti naređeno da svoje barke moraju maknuti. A na suštinsko pitanje – gdje, nemate odgovor.

Ljudima koje sada tjerate, niste ponudili ni povrat preplaćenog novca, kojeg su uplatili misleći kako će za to dobiti godišnji vez. Pa kad već niste bili sposobni u 5 godina izgraditi komunalnu lučicu, dobro znajući da će pri dolasku novog koncesionara biti potrebno izmjestiti brodice, mogli ste bar te novce iskoristiti za izgradnju privremenog privezišta u Rijeci Dubrovačkoj i tako ljudima omogućiti barem da imaju gdje skloniti ih. Savjetujemo Vam da se ne ‘vadite’ na Lapadsku obalu, jer ista nije preduvjet za izgradnju lučice. Problem se vrlo lako može riješiti postavljanjem pontona, ali potrebno je malo volje i sposobnosti. Opravdanja za svoju nesposobnost i nerad nemate.

Župane, vrijeme prolazi, a nijedan od projekata bitan za građane niste riješili. Nije komunalna lučica jedini Vaš ‘dug’. Ako ste zaboravili podsjetit ću Vas na projekt Centra za gospodarenje otpadom u Lučinom razdolju, kojeg ste nazvali ‘najvažnijim projektom u županiji’. Najavljivali ste početak gradnje u 2016. godini s planiranim  završetkom u 2017.,  da bi prošlog tjedna iz Vašeg ureda došle informacije kako je projekt potrebno revidirati, čime se nepostojeći Centar za gospodarenje otpadom vraća najmanje dvije godine unatrag. Pitanje za kraj glasi: Koliko godina unatrag vraćate komunalnu lučicu? – priopćenje je Valentina Dujmovića.

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist

Što je u imovinskoj kartici prijavila saborska zastupnica Viktorija Knežević?

Dulist