Kultura

Valceri, arije, ljubavni stihovi Luka Paljetka… Koncert uz dan zaljubljenih

dso valentinovo

Dubrovački simfonijski orkestar će na dan zaljubljenih, u srijedu 14. veljače, održati prigodan koncert u Kazalištu Marina Držića.

Orkestrom će ravnati ugledni američki dirigent Marc Tardue, a neke od naljepših ljubavnih opernih arija izvest će nagrađivana sopranistica Nikolina Pinko. Na programu su i prigodni valceri, a između samih arija, svoje će ljubavne stihove govoriti akademik Luko Paljetak. Početak je u 20 sati. Koncert je organiziran u suradnji s gradom Dubrovnikom.

Tako će se na programu, među ostalim, naći arija Non mi dir iz Mozartove opere Don Giovanni, zatim Un bel di verdemo iz Puccinijeve Madam Butterfly;Vilja Lied iz Lehárove operete Vesela udovica; Meine lippen, sie küssen so heissiz komične opere Giudittate Brahmsov romantičarski Liebeslieder Walzer.

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra (Sv. Dominika 9) u ponedjeljak i utorak od 9 do 14 sati, u Luži od 17 do 20.30 sati te sat vremena prije početka koncerta u Kazalištu. Za dodatne informacije i rezervacije kontaktirati broj 091 613 7314 ili 417 110.

Pročitajte još

GLUMICA ZRINKA CVITEŠIĆ Ne sjećam se kad mi je netko toliko prirastao srcu kao što je Jele

Ivana Mijić Vulinović

OTVARANJE IZLOŽBE I DONACIJA Poznati sarajevski umjetnik u Flori

Dulist

[FOTO] ‘Hekuba’ oduševila brojnu publiku na Lovrijencu

Dulist