Županija

Valamaru i Lafodiji koncesije za plažu

president

Županijski vijećnici na idućoj bi sjednici trebali odlučiti o odabiru koncesionara za dvije plaže, a za još dvije iskazati namjeru za koncesioniranje.

Tako je tvrtka Riviera Adria, u čijem su sastavu i Hoteli Valamar, kao jedini ponuditelj odabrana za koncesionara na rok od 20 godina i to na dijelu pomorskog dobra ispred Hotela President, također u sastavu Hotela Valamar. U koncesiju su dobili ukupno 18.149 metara četvornih, od čega je 10.749 metara četvornih pomorsko dobro, a 7.400 metara četvornih dio pripadajućeg akvatorija. Godišnja naknada za koncesiju plaže ispred Hotela President iznosi 406.250 kuna godišnje uz 5 posto brutto prihoda ostvarenog od djelatnosti na koncesioniranom području.

Jedini ponuditelj bila je i tvrtka Anker Grupa za plažu ispred Hotela Lafodia. Anker Grupa je u koncesiju na 10 godina dobila ukupno 5.900 metara četvornih, od čega 2.050 metara četvornih pomorskog dobra i 3.850 metara četvornih pripadajućeg akvatorija. Sukladno lokacijskoj dozvoli, očekuje se uređenje plaže (javnog kupališta), s gradnjom pratećih sadržaja (dvije sunčane platforme, dva bazena, manja ugostiteljska građevina s pergolom) i rekonstrukcijom dijela obalnog zida. Anker Grupa će za svoju koncesiju godišnje Županiji platiti 170.000 kuna uz 3 posto brutto prihoda od obavljanja djelatnosti.

Ovim odlukama oba koncesionara ne stječu nikakvo pravo gradnje izvan lokacijske dozvole, ni čvrstih ni uklonjivih objekata, a za svaki daljnji zahvat moraju ishoditi suglasnost Županije.

Županijski vijećnici na skupštini u ponedjeljak također će donijeti odluku o namjeri davanja u koncesiju plaže Kava na Babinom kuku u ukupnoj površini 13.7070 metara četvornih (kopneni dio 4.056 metara četvornih i pripadajući akvatorij 9.651 metara četvornih), kao i o namjeri davanja u koncesiju plažno-rekreacijskog prostora uvale Sumratin u ukupnoj površini 34.000 metara četvornih (26.128 metara četvornih kopna i 7.872 metra četvorna pripadajućeg akvatorija).

Inače, prostor Sumratina podijeljen je na šest koncesijskih područja, a koncesije će se dati na rok od 15 do 20 godina. Županija najveći početni iznos – 890.000 kuna i 3 posto prihoda – traži za koncesijsko područje I. (15.297 metara četvornih).

Pročitajte još

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist