Aktualno

VAKULA PROGNOZIRA Proljeće i ljeto temperaturno iznad prosjeka

Kamera Just Sunce Kisa grad

Na prvi dan ožujka, oblaka, kiše i grmljavine ne nedostaje ni na jugu Hrvatske. No prema najavi meteorologa Zorana Vakule, mjeseci od travnja do kolovoza u većini Hrvatske bit će barem malo topliji od prosjeka.

Od četvrtka nam smiješi suho vrijeme i djelomično zatopljenje te traje sve do nedjelje, najavljuje meteorolog Zoran Vakula u svojoj prognozi. Relativno toplo razdoblje, koje diljem Hrvatske traje već danima, pa i tjednima, nastavit će se i početkom ožujka, unatoč padu temperature s utorka na srijedu ponegdje i za oko 10 °C. U sljedećem tjednu vjerojatno nas očekuje ponovno zahladnjenje, pa zbog tog toplo – hladnog ritma vjerojatnost iznadprosječne topline ožujka znatno je manja od one za ostale proljetne i ljetne mjesece.

Pozitivno-negativna temperaturna ‘izjedačavanja’ siječnja i veljače bila su izražena i na dubrovačkom području, kako nam to i priliči.

– Slične su varijacije moguće i u sljedećim mjesecima, sve do kolovoza, osobito za mjesečne količine oborine – ističe Zoran Vakula. Prije očekivanih toplinskih valova, kreće i peludno razdoblje, zbog čega bi mnogi trebali biti na oprezu. 

 

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist