Grad

UŽIVO GRADSKO VIJEĆE: Proračun pao, sjednica se nastavlja

gradsko vijece 291214 1

Dubrovački gradski vijećnici na današnjoj sjednici Gradskog vijeća odlučit će hoće li podržati Prijedlog Proračuna za 2015. godinu, te eventualno Odluku o privremenom financiranju, ili će se odbijanjem obje točke ići u prijevremene izbore u tom gradu. Naime, u slučaju da se ne usvoji ni Proračun ni Odluka o privremenom financiranju, Dubrovnik čekaju prijevremeni izbori kako za gradonačelnika tako i za Gradsko vijeće. Ovo je drugi put da gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić (HNS) na dnevni red stavlja Prijedlog proračuna, a na sjednici Gradskog vijeća 5. prosinca, proračun nije usvojen s devet glasova protiv i tri suzdržana, dok je jedanaest vijećnika (od potrebnih 13) bilo za usvajanje prijedloga Proračuna. U slučaju da vijećnici odbiju Proračun, ali prihvate Odluku o privremenom financiranju Vlahušić ima tri mjeseca za donijeti novi Prijedlog proračuna za 2015. godinu.

 

TIJEK SJEDNICE:

10: 25 S 12 glasova ZA s dnevnog reda su skinute prve tri točke dnevnog reda odnosno Prijedlog Proračuna, Izvršenje proračuna i Odluka o privremenom financiranju. Dubrovnik ide u prijevremene izbore

10:22 Olga Muratti je istaknula kako se ne slaže s Vlahušićevim prijedlog da se skine Proračun s dnevnog reda, jer to ‘nije samo političko pitanje’.

10:17 Možemo skinuti prve dvije točke s dnevnog reda, ako to vijećnici žele. Ne moramo glasovati o proračunu, ja i dalje smatram kako su izbori dobrodošlo rješenje – rekao je uvodno Vlahušić te dodao kakona dnevnom redu može eventualno ostati točka prijedloga Odluke o privremenom financiranju.

10:15 Na sjednici nema HDZ-ove Dubravke Šuice i DDS-ovog Zorana Cikatića.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist