DuList IN

Uživalo se u ljutoj naranči, kamenicama, vinu…

desa01

Marmelada, arancini, likeri i razne slastice od ljute naranče još su jednom pronašle put do brojnih dubrovačkih sladokusaca, koji su u njima uživali ove subote.

Naime, u prostoru Luže jutros je održana još jedna, tradicionalna manifestacija 'Dan ljute naranče' u organizaciji udruga Deša – Dubrovnik i Dubrovačka naranča. Kako napominju organizatori, cilj manifestacije je promocija naranče i proizvoda od dubrovačke ljute naranče, a uz već spomenuto posjetitelji su mogli uživati i u stonskim kamenicama uz čašu korčulanskog i pelješkog vina.

I ove godine akcija ima humanitarni karakter jer je sav prihod namijenjen Ligi protiv raka Korčula – Pelješac – Lastovo – Mljet.
Donacijama u slasticama vinu i kamenicama priključili su se dubrovački hoteli, slastičarne i pekare, ugostitelji i vinari.

Kad smo kod vinara, uz promociju ljute naranče, u istom su prostoru, dakle u Luži na Kandeloru, predstavljena autohtona vina Dubrovačko-neretvanske županije. Riječ je o Festi od vina u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Feste Dubrovnik, Županijske komore Dubrovnik i Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije.

Svojim su se vinima tako dubrovačkoj javnosti predstavili županijski vinari, koji su Dubrovčanima i njihovim posjetiteljima nudili svoja najbolja vina, ne samo za degustaciju, već i za kupnju po promotivnim cijenama. Sve s ciljem povećanja potrošnje naših autohtonih vina. 

Pročitajte još

[FOTO] ‘Cirkusom u soli’ zaključen središnji dio programa Festivala soli 2024!

Dulist

[FOTO] Masterclass i izložba zaključili su prvi vikend Epidaurus Cavtat Festivala

Dulist

[FOTO] Uspješno završeno drugo izdanje Ponta Lopud Jazz Festivala

Dulist