Zanimljivosti

Uzinić predvodio misu za blagdan sv. Duje

uskrs uzinic137

Naše društvo broji 86,28 posto katolika i 91,36 posto kršćana, ali se mora reći: Nema radnika! To je osnovni problem  – kazao je danas dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić u svojoj propovijedi na misnom slavlju na splitskim Prokurativama za blagdan sv. Dujma.

Biskup Uzinić je u svojoj propovijedi pozvao vjernike da se uključe u promicanje vjere te da se u životu posvete duhovnim vrednotama, a ne materijalnim.

– Ne budemo zabrinuti za kesu, za torbu, za obuću. Sve su to simboli potrošačkog društva u kojemu živimo i u kojima vidimo najvišu vrijednost kojoj je sve drugo podlažemo. Nego idimo pred Isusom u svoje obitelji, u škole, u društvo, Crkvu! – istaknuo je Uzinić.

– Pokazujući društvu u kojemu živimo da je moguće bolje, da mi kršćani nismo neprijatelji i kočnica ovoga društva nego garancija njegovog istinskog napretka, da smo oni koji svojim molitvama i djelovanjem oplemenjuju društvo u kojemu žive. To će biti znak da nam je sv. Dujam više od sveca iz prošlosti i lijepe tradicije – poručio je okupljenima biskup Uzinić.

Osvrnuo se i na to kako su mnogi danas, zbog gospodarske krize i brojnih nametnutih i stvarnih potreba koje su ih dovele u dužničko ropstvo, izgubili nadu, osjećaj da je njihov život ima smisla i da imaju budućnost.

– Mnogi imaju potrebu za nekim tko će ih spasiti, shvatiti, slušati, prihvatiti. Mnogi su izgubili vjeru, ono svijetlo koje daje smisao našem postojanju, bez obzira tko smo i što nam je život priuštio sa svojom logikom. Ne smijemo dozvoliti starom tužitelju braće naše, đavlu, da nas zavodi svojim lažima proglašavajući neprirodno prirodnim i prirodno neprirodnim, zlo dobrim, a dobro zlim – rekao je dubrovački biskup Mate Uzinić.

Pročitajte još

Međunarodni je dan dobročinstva

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Rođen poznati dirigent Baldo Podić

Dulist

LIONSI NA LASTOVU Poezijom do donacije za Dom zdravlja

Dulist