Aktualno

UZ PARČEVU FESTU Nada Medović čestitala sv. Vlaha

povjerenica medovic vlahusic 300117 5

Povjerenica Vlade Republike Hrvatske Nada Medović uputila je čestitku građanima i građankama Dubrovnika povodom Feste sv. Vlaha i Dana Grada Dubrovnika u kojoj je istaknula kako s ponosom nastavljamo baštiniti tisućljetnu tradiciju štovanja našeg Parca.

Povjerenica Medović čestitke će uputiti i načelnicima općina Dubrovačko primorje, Ston i Janjina, kao i župnim uredima u Slanome, Stonu i Janjini.

Tekst čestitke prenosimo u cijelosti:

‘Poštovane Dubrovkinje i Dubrovčani, drage gospođe i gospari!

Vremena se mijenjaju, godine i stoljeća neumoljivo prolaze, ali sveti Vlaho čvrsto stoji uz svoj Grad, a svekoliki puk dubrovački slavi blagdan svog nebeskog zaštitnika i zagovaratelja.

Tijekom čitave prošle godine nizom događanja obilježavali smo 1700 godina od mučeničke smrti našeg Parca, tog starca sijede brade, čistog srca i čvrste ruke. A kako svake godine, tako i ove, po 1045. put, u duhu jedinstvenog grada s ponosom nastavljamo baštiniti tisućljetnu tradiciju štovanja svetog Vlaha.

U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno čestitam vam Dan Grada i ovogodišnju Festu svetog Vlaha s željom da vas čuva njegov moćni blagoslov. Nalazili se u blizini naših visokih i sigurnih mira, slavili Festu u dalekom svijetu ili na moru neka vas zagovor našeg Parca svugdje prati i vazda štiti.

Živio Sveti Vlaho!

Povjerenica Vlade Republike Hrvatske

Nada Medović’

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist