Sport

UTRKE U PRIMORJU Uzbudljiv vikend za stazi u Banićima

Utrka u Banicima 18

Predstojeći vikend na stazi poslovne zone u Banićima održat će se dva natjecanja iz Kalendara PH u autosportovima.

Naime, u subotu 28. listopada natjecat će se najbolji autoslalomaši, a u nedjelju, 29. listopada vozači u kronometar vožnjama. Isto tako u nedjeljuće se natjecati i najbolji kartingaši u okviru regionalne inačice prvenstva K 11 Regije jug.

Prvi dan na autoslalomu očekuje se nastup 40 vozača, dok će drugog dana na kronometar vožnjama voziti čak 53 vozača što je najveći broj u ovoj disciplini tijekom cijele sezone. Njima će se pridružiti i 23 vozača kartinga za Pr. Regije jug.

-Imajući u vidu činjenicu kako se nalazimo u samom finišu natjecateljske sezone u obje discipline kvalitetnih vožnji, značajnih duela i uzbuđenja uz stazu sigurno neće nedostajati. Treba imati u vidu kako je u discplini autoslalom veliki dio trofeja praktično već osiguran. Velika neizvjesnost vlada u disciplini kronometar vožnji gdje prije posljednjeg natjecanja čak četiri kluba mogu osvojiti naslov prvaka, pet vozača onaj u ukupnom poretku dok je cijeli niz naslova po klasama praktično ‘otvoren’. Posebnu zanimljivost nama u ovom trenutku predstavlja činjenica kako su i AK Župa dubrovačka klupski i njegovi vozači Maro Barović i Deni Kmetović u poziciji okititi se naslovima – navode iz AK Ragusa Racing.

Uz to na stazi Banići u okviru Prvenstva Dalmacije kartingaši, njih za sada 18, okušat će se u disciplini K 11 /kronometar karting/ koja je prošle sezone pokrenuta u Regiji jug HAKS-a.

 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ ČESTITAO JUGAŠIMA Hvala još jednom što nas činite ponosnima

Dulist

Ministarstvo: Hrvatski vaterpolisti neće igrati u Kotoru dok bazen nosi ime zapovjednika straže logora Morinj

Dulist

NEMA KVALIFIKACIJA Prijave za Divlju ligu do 3. kolovoza

Dulist