Grad

Usvojen Plan upravljanja za Lazarete

lazaret.djelomicna.obnova

Plan upravljanja Lazaretima uvodno je objasnila Tatjana Šimac Bonačić. Rekla je kako je ovaj plan već izlasan kroz Strategiju za razvoj kulture, a dodala je kako je lista Srđ je Grad predložila amandman kojim bi se osnovao Savjet postojećih korisnika Lazareta.

Plan se izrađvao tijekom druge polovice 2015. godine, a kako je ispred izrađivača rekla Ana Žuvela za upravljenja se predlažu tri modela – nova tvrtka, javna ustanova ili javna zaklada.

Lukša Matušić pitao je zašto se u materijalima navodi kako su uočeni nedostatci u vidu propuštanja vode, kako kod krovišta, tako i na nekoliko mjesta. Pitao je tko će snositi troškove sanacije, Grad ili izvođač radova, a iznio je i podatak kako su Lazareti izgrađeni s 17 tisuća dukata, odnosno današnjih 1,6 milijuna eura.
-Vidite, kako je jeftino izgrađeno, a traje li ga traje. Nema više tako – poentirao je Matušić.

Rasprava o planu upravljanja brzo se pretvorila u raspravu o aferi Lazareti. Podsjetimo, obnova Lazareta koju je radila tvrtka Monte Mont iz Osijeka trebala je obuhvatiti deset lađa i trg Lazareta za 31 milijuna kuna, no ukupna cijena porasla je na 48 milijuna kuna. Obnovljeno je samo sedam lađa, a posljednje tri lađe Zavod za obnovu Dubrovnika kandidira na EU fondove.

Rasprava je pošla čak i na kućice na Stradunu, a predsjednik GV-a Mato Franković prekinuo je takvu raspravu.

Pero Vićan pitao je zašto nije predložen model upravljanja Lazaretima u smislu preporuke u kontekstu zakonskih mogućnosti, a pitao je i zašto nije održana javna rasprava.

Ana Žuvela odgovorila je kako za ovakvu vrstu plana nije obvezna javna rasprava.

Prijedlog je usvojen većinom glasova s time da je rok za osnivanje javne ustanove ili zaklade bude tri mjeseca umjesto 30 dana.

Pročitajte još

STANOVNICI U ZIDINAMA LUDE ZBOG ŽOHARA Sanitat: Dezinsekcija je provedena prošli tjedan

Dulist

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist