Aktualno

Usuglašeni stavovi oko Groblja Dubac

dubac groblje 01

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sa suradnicima održao je sastanak s načelnikom Općine Župa Dubrovačka Silviom Nardellijem i predstavnicima Općine oko realizacije zajedničkog projekta Groblja Dubac.

Usuglašeni su stavovi i dogovorena sva otvorena pitanja oko izgradnje Groblja Dubac, za kojeg su već osigurana sredstva. U roku od mjesec dana načelnik i gradonačelnik predložit će novi ugovor na usvajanje Gradskom vijeću Grada Dubrovnika i Općinskom vijeću Župe Dubrovačke.

– Ugovor  imamo iz 2007. no Grad i Općina Župa moraju ga usuglasiti i dodatno proširiti, urediti međusobne odnose, konkretnije ga definirati u smislu prava i obaveza. Jučer smo sve dogovorili, i u slijedećih 15 dana napravit će se prijedlog. Jučer smo načelno dogovorili stavove i jedne i druge strane i to treba predočiti u pisani tekst  ugovora. Morat ćemo se naći još 2 puta da može tekst ugovora ići na Gradsko i Općinsko vijeće – rekao je za duList načelnik Silvio Nardelli.

Na naše pitanje kako ide otkup zemljišta, odgovorio je:

– Otkup zemljišta ide, otkupili smo dio zemljišta za pristupnu cestu i na dijelu  zemljišta smo pokrenuli postupak izvlaštenja jer nismo uspjeli dogovoriti s vlasnicima cijenu koju je procijenio vještak. Riječ je o samo jednom vlasniku. A onda će nakon toga ići otkup zemljišta za samo groblje.

Pročitajte još

Hrvatska u polufinalu Europskog prvenstva nakon pobjede protiv Grčke

Dulist

Napustio nas je Nevenko Bilobrk u 96. godini života – legenda dubrovačkog urbanizma

Dulist

MATO FRANKOVIĆ “Zona posebnog prometnog režima je neophodna – dnevno kroz nju prođe 12 500 vozila”

Dulist