Grad

UŠTEDE ZBOG KRIZE Zaposlenici Grada ove godine bez božićnica

gradska uprava05

Zaposlenici Grada Dubrovnika ove će godine, zbog krize uzrokovane koronavirusom, ostati bez božićnica i darova za djecu. Kako navode za DuList iz Gradske uprave, doneseno je više mjera financijskih ušteda koje uključuju smanjenje plaća od 10 posto djelatnicima u gradskoj upravi i javnim ustanovama te su obustavljene isplate ostalih davanja po kolektivnom ugovoru, između ostalog i božićnice te dara za djecu za 2020. godinu
-Ponašajući se odgovorno i djelujući proaktivno, Grad Dubrovnik je jedan od prvih gradova koji je donio niz mjera pomoći za prevladavanje krize namijenjenih građanima i gospodarstvenicima pogođenim krizom. Istovremeno, uz uspješno nošenje s javno-zdravstvenim aspektima pandemije, osigurana je stabilnost javnih financija vodeći se financiranjem nužnih i neophodnih troškova – napominju iz Grada Dubrovnika.
Božićnice neće dobiti niti zaposlenici Libertasa, Vrtlara i Domouprave, što su nam potvrdili iz ovih tvrtki.
Kako nam je navela direktorica Vrtlara Alma Majstorović, isplata božićnica i dara za djecu je trenutno trošak kojeg ova tvrtka ne može podnijeti.
Iz ostalih gradskih komunalnih tvrtki početkom ovog tjedna poručili su nam kako se odluka o tome u tom trenutku još nije bila donijela.
Vodovod radi analizu financijskog stanja te će se po njenom dovršetku, a sukladno utvrđenim rezultatima, donijeti i odluka o božićnici i daru za djecu.
-Kako je 2020. godina sve osim tipična po pitanju našeg poslovanja, to će se zasigurno odraziti i na iznose koji će se eventualno isplatiti te će oni, ako se budu isplaćivali, biti nešto manji nego prethodnih godina – odgovor je pak kojega smo dobili iz Sanitata.

Pročitajte još

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist