Sport

USPJEŠNI U ZADRU Aedium i dalje najbolji u Dalmaciji

aedium badminton zadar 1

Badmintonski klub Aedium osvojio je 19 medalja, od čega 11 pojedinačnih te 8 parskih, na turniru 4. kola Dalmatinske lige 2017., koji se u nedjelju 17. prosinca održao u zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića.

U pojedinačnoj kategoriji u U11 konkurenciji (poletarci) prva tri mjesta osvojili su Aediumovci, kod dječaka Davor Makivić, Patrik Karamatić i Patrik Konjuh, a kod djevojčica Lana Korać, Lučia Galjer i Romea Milković. Mlađi kadet Marko Janičić bio je prvi u U13 konkurenciji kod dječaka, a kod djevojčica prva tri mjesta osvojile su Nika Masle, Petra Bevanda i Vita Car. Kadetkinja Dora Šurković bila je prva u U15 konkurenciji.

U parskoj kategoriji u U11 konkurenciji poletarci Patrik Karamatić i Davor Makivić bili su prvi, a Patrik Konjuh treći, a kod cura Lana Korać i Lučia Galjer prve, a Romea Milković i Karla Guca treće.
Prvo mjesto među kadetima (U13) osvojili su Marko Janičić i Patrik Konjuh, a kod cura Nika Masle i Ana Letunić, dok su Petra Bevanda i Vita Car bile treće. U konkurenciji kadetkinja (U15) prve su bile Dora Šurković i Nika Masle.

Proglašeni su i pobjednici u pojedinačnim konkurencijama za 2017. su:
Poletarci – Patrik Karamatić (Dubrovnik)
Poletarke – Lana Korać (Dubrovnik)
Mlađi kadeti – Marko Janičić (Dubrovnik)
Mlađe kadetkinje – Nika Masle (Dubrovnik)
Kadeti – Marino Marčina (Zadar)
Kadetkinje – Dora Šurković (Dubrovnik)
Mlađi juniori – Vice Vidov (Zadar)

Na turniru je sudjelovalo ukupno 45 natjecatelja iz Zadra, Dubrovnika i Makarske, a dubrovački su badmintonaši nastupili pod vodstvom Ratka Galjera i Vlaha Čerjana.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ ČESTITAO JUGAŠIMA Hvala još jednom što nas činite ponosnima

Dulist

Ministarstvo: Hrvatski vaterpolisti neće igrati u Kotoru dok bazen nosi ime zapovjednika straže logora Morinj

Dulist

NEMA KVALIFIKACIJA Prijave za Divlju ligu do 3. kolovoza

Dulist