DuList IN

USPIJEVA I POČETNICIMA Recept za prefinu tortu od čokolade i badema

pexels polina tankilevitch 4187672

Kombinacija čokolade i orašastog voća jedna je od onih koje kao da su izašle iz raja, a upravo je recept za sočnu tortu od čokolade i puno badema jedan od najpopularnijih blogerice Veldine iz Mostara, diplomirane pravnice i zaljubljenice u pravljenje kolača, torti i svega slatkog, piše Zadovoljna.

Torta od čokolade i badema ujedno je i vrlo laka za pripremu, samo pomiješate sve sastojke i to je to, uspjet će i potpunim početnicima u kuhinji.

Torta od čokolade i badema – sastojci:

8 jaja
250 g šećera
250 g maslaca
250 g badema
200 g čokolade za kuhanje

Torta od čokolade i badema – priprema:

Istucite snijeg od osam bjelanjaka. Posebno umutite osam žumanjaka, 250 g šećera, 250 g maslaca, 200 g čokolade i 250 g badema.

Spojite s bjelanjcima.

Dobivenu smjesu izlijte u okrugli kalup za torte i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 minuta, tako da ostane sočna.

Kad se torta ohladi, prelijte je glazurom od čokolade.

Pročitajte još

FOTOGALERIJA Dan je savršen za šetnju po Gradu

Dulist

MLADA FOTOGRAFKINJA O PROJEKTU U TRSTENOME Leonardino dubrovačko podvodno kraljevstvo

Andrea Đurasović

NAJMLAĐI ODBROJAVAJU Stižu Medo, Djed Mraz, vilenjaci…

Dulist