Kombinacija čokolade i orašastog voća jedna je od onih koje kao da su izašle iz raja, a upravo je recept za sočnu tortu od čokolade i puno badema jedan od najpopularnijih blogerice Veldine iz Mostara, diplomirane pravnice i zaljubljenice u pravljenje kolača, torti i svega slatkog, piše Zadovoljna.
Torta od čokolade i badema ujedno je i vrlo laka za pripremu, samo pomiješate sve sastojke i to je to, uspjet će i potpunim početnicima u kuhinji.
Torta od čokolade i badema – sastojci:
8 jaja
250 g šećera
250 g maslaca
250 g badema
200 g čokolade za kuhanje
Torta od čokolade i badema – priprema:
Istucite snijeg od osam bjelanjaka. Posebno umutite osam žumanjaka, 250 g šećera, 250 g maslaca, 200 g čokolade i 250 g badema.
Spojite s bjelanjcima.
Dobivenu smjesu izlijte u okrugli kalup za torte i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 minuta, tako da ostane sočna.
Kad se torta ohladi, prelijte je glazurom od čokolade.