USPIJEVA I POČETNICIMA Recept za prefinu tortu od čokolade i badema

Kombinacija čokolade i orašastog voća jedna je od onih koje kao da su izašle iz raja, a upravo je recept za sočnu tortu od čokolade i puno badema jedan od najpopularnijih blogerice Veldine iz Mostara, diplomirane pravnice i zaljubljenice u pravljenje kolača, torti i svega slatkog, piše Zadovoljna.

Torta od čokolade i badema ujedno je i vrlo laka za pripremu, samo pomiješate sve sastojke i to je to, uspjet će i potpunim početnicima u kuhinji.

Torta od čokolade i badema – sastojci:

8 jaja
250 g šećera
250 g maslaca
250 g badema
200 g čokolade za kuhanje

Torta od čokolade i badema – priprema:

Istucite snijeg od osam bjelanjaka. Posebno umutite osam žumanjaka, 250 g šećera, 250 g maslaca, 200 g čokolade i 250 g badema.

Spojite s bjelanjcima.

Dobivenu smjesu izlijte u okrugli kalup za torte i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 minuta, tako da ostane sočna.

Kad se torta ohladi, prelijte je glazurom od čokolade.

Povezano

Dulist PROMO

ALH Banner 300x250 NAJAM stanova 04 18.11
marcela fashion ball 1