Zanimljivosti

Uskoro prvi muzej vinogradarstva i vinarstva

muzej vinogradarstva

Zbirka predmeta i idejno rješenje interijera za postavu budućeg Prvog hrvatskog muzeja vinogradarstva i vinarstva predstavljeni su u Dubrovniku i u prostoru Poljoprivredne zadruge Putnikovići.

 – Drago mi je da se prepoznala potreba, pronašao potreban prostor i prihvatila ideja da cjelovit Projekt vinskog muzeja bude upravo na  Pelješcu, oazi crnih vina. Raduje me vijest da su grubi radovi pri kraju i da prikupljene eksponate možemo izložiti za razgledavanje brojnim posjetiocima pelješkog vinogorja. Podrške stižu sa svih strana i pred nama je još jedan veliki zahvat oko pripreme i uređenja zemljišta za prvi vinogradarski park na ovim prostorima. Prvi hrvatski muzej vinogradarstva i vinarstva bit će još jedna nadopuna vinsko-turističkoj ponudi na Pelješkim vinskim putima kao i turističkoj ponudi Dubrovačko-neretvanske županije – istaknuo je Želimir Bašić, autor Projekta vinskog muzeja i donator vrijedne zbirke predmeta i zapisa o povijesti vinogradarstva i vinarstva.

Budući muzej, Pelješki vinski puti i Napoleonov put  trenutni su prioriteti vinsko-turističke ponude Pelješca koju bi trebalo ujediniti i kao cjelovit sadržaj ponuditi brojnim turistima i vinoljupcima, a sve u cilju da Pelješac postane ciljana vinsko-turistička destinacija.

 

Pročitajte još

PRIJAVITE SE! Nacionalni park Mljet organizira natječaj za najbolju fotografiju!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1951. Rođen jedan od ravnatelja glazbenog programa Igara, proslavljeni dirigent Vjekoslav Šutej

Dulist

Sretan rođendan dragom kolegi, Lerovcu Davoru Mojašu

Dulist