Aktualno

Uskoro nova pravila za iznajmljivanje preko popularne platforme

sobe apartman zimmer001

Američka platforma za rezervaciju smještaja Airbnb planira iznajmljivačima zabraniti ugradnju sigurnosnih kamera u apartmanima početkom travnja, zaključivši da privatnost gostiju ima prioritet pred sigurnošću.

Airbnbove odredbe trenutno dopuštaju upotrebu sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorijama kao što su dnevne sobe i hodnici, pod uvjetom da je njihova lokacija izričito navedena u opisu nekretnine, objašnjava BBC.

Airbnb ne dopušta postavljanje kamera u privatnim prostorijama, poput spavaćih soba i kupaonica. Kompanija je nakon prigovora odlučila “pojednostaviti” pravila o sigurnosnim kamerama i dati prednost privatnosti gostiju.

-Izmjene su provedene u dogovoru s našim gostima, domaćinima i stručnjacima za privatnost, a nastavit ćemo tražiti povratne informacije kako bi naša pravila štitila interes naše globalne zajednice, rekla je voditeljica Airbnb-jevog odjela za komunikacije i partnerstva Juniper Downs.

-Budući da većina oglasa na Airbnbu ni ne navodi sigurnosne kamere, očekuje da će ažurirane odredbe utjecati tek na manju skupinu nekretnina na platformi, dodala je.

Nove odredbe zabranit će i upotrebu vanjskih kamera s prikazom nekretnine. Iznajmljivači će i dalje moći postavljati kamere na vratima i uređaje za praćenje buke u zajedničkim prostorijama, ali ih moraju navesti u oglasu, prenosi poslovni.

Pročitajte još

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist