Grad

Uskoro nam stiže veći broj posjetitelja s Bliskog istoka

arapska delegacija TZ

U Dubrovniku je od 6. do 8.prosinca boravila delegacija 27 turističkih predstavnika, vlasnika najvećih turističkih agencija i medija iz Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina, Sudana i Kuvajta koji će boraviti u Hrvatskoj na sedmodnevnom studijskom putovanju kako bi što uspješnije predstavili naše turističke destinacije u svojim zemljama.

Boravak i obilazak Hrvatske završen je u Dubrovniku gdje su kroz dva dana upoznali najvažnije dubrovačke znamenitosti i otovrene muzeje i atrakcije,te obišli nekoliko otvorenih hotela Excelsior, Hilton Imperial ,Sheraton u Župi dubrovačkoj, te Rixos Libertas koji je bio i domaćin njihovog boravka.

Turistička zajednica grada Dubrovnika, u nedjelju je za arapske agente organizirala i prezentaciju turističke ponude Dubrovnika, pokazan im je i spot jedne od najvećih estradnih zvijezda Bliskog istoka Najwe Karam, koji je snimljen prošlog ljeta u Dubrovniku, a pozdrave im je uputila direktorica TZ Dubrovnik Romana Vlašić.

Poseban interes agenti pokazali su i za hrvatske otoke, te najavili povratak u našu zemlji i obilazak otoka u blizini Dubrovnika. Svi predstavnici agencija izrazili su svoje veliko zadovoljstvo i oduševljenje našem zemljom, najavivši početak brojnijih posjeta turista sa Bliskog istoka i Afrike. Kao dio istog putovanja, sutra će u Dubrovnik doputovati snimateljska ekipa MBC TV iz Dubaia, koja će snimati dva dana u Dubrovniku i tim putem promovirati na najbolji mogući način prirodne i kulturne ljepote našeg grada.

Turisti iz arapskih zemalja bolji su potrošači od europskih turista, a uz obilaske kulturnih i prirodnih atrakcija  vrlo im je važan shopping, kao i dobra gastronomska ponuda, posebno restorani s Halal certifikatom.

Pročitajte još

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović