DuList IN

USKORO MIDSUMMER SCENE Proslava velikog jubileja uz 15 izvedbi spektakularnog mjuzikla

midsummer 2023 goran karan 13

Međunarodni festival Midsummer scene, jedini kazališni festival u Hrvatskoj na egleskom jeziku, obilježava deset godina kazališnog stvaralaštva. Počinje u subotu, 22. lipnja u 21.30 sati, spektakularnim mjuziklom, adaptacijom klasika Julesa Vernea ‘Put oko svijeta u 80 dana’.
Mjuzikl se ovog ljeta prikazuje svake večeri od 22. lipnja pa sve do 7. srpnja, osim 29. lipnja, dakle ukupno čak 15 izvedbi. Predstavu je adaptirao i režirao Sean Aita dok je glazbu napisao Leo Elso. Scenograf i kostimograf je Roberto Surace, dizajner svjetla Aleksandar Mondecar, dizajner video projekcija Nikola Kapidžić. Peteročlani ansambl igra četrdesetak uloga, uživo svira, pjeva i glumi: Filip Krenus, Leo Elso, Elliot Mackenzie, Juliana Barros, i Rhianna Goodwin.

Ksenija Prohaska kao Marlene Dietrich
Na veliku radost kazališne publike u sklopu ovoljetnog Midsummer scene-a 29. lipnja će dramska prvakinja Ksenija Prohaska izvesti glazbenu predstavu Marlene Dietrich. Ova glazbena monodrama nastala je prije 25 godina i odigrana je preko 500 puta na pet različitih jezika, u više od 20 zemalja na pet kontinenata.
Ljubimac dubrovačke i hrvatske publike, pijanist i skladatelj Matej Meštrović vraća se na jubilarno izdanje Midsummer Scene-a. On će 30. lipnja u Kneževom dvoru prirediti koncert pod nazivom ‘The Stringbreaker’ koji će biti posvećen Godini UNESCO-a u Dubrovniku. Svi programi ovogodišnjeg Festivala počinju u 21:30 sati.

Ponosni i presretni
U ovih deset sezona Midsummer scene-a više od 200 odigranih predstava, kroz sedam vlastitih produkcija, vidjelo je čak 30 tisuća gledatelja iz cijelog svijeta. Kroz čak 1500 medijskih objava kulturna reklama Hrvatske obišla je sve kontinente. Ponosne su, naravno, i izvršne producentice Festivala Darija Mikulandra Žanetić i Jelena Maržić.
-Deseta sezona Midsummer Scena je pred nama. Što reći nego da osjećamo ogroman ponos I sreću što smo izdržali toliko godina I to u kontinuitetu. Jedina godina koju smo ‘preskočili’ je bila ona kad nas nije bilo zbog Corone. Ne možemo reći da je sve bilo uvijek jednostavno i lako. Bilo je teško. Puno smo naučili kroz ovih deset sezona. Na mnogim smo problemima ojačali i očeličili se. Ponekad je bilo doslovno ‘to be or not to be’, ali smo mi odlučile ‘to be’ – biti! Raditi, vjerovati i nastaviti taj projekt i evo zaista smo presretne da smo dočekale desetu sezonu kojoj se neizmjerno veselimo. Punih 16 dana Festivala sa 15 izvedbi mjuzikla na Lovrjencu uz još dva fantastična programa u Kneževu dvoru. Pozivamo sve naše drage sugrađane da nam se pridruže, da s nama prolave 10 godina, da uživaju u mjuziklu koji izvodi peteročlani ansambl s kojim u sat i pol obiđete cijeli svijet, sve one predjele koje je obišao Jules Verne još davno kada je napisao roman za kojeg zna svaka osoba na ovom svijetu – rekla nam je Darija.
Midsummer Scene je projekt Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-Tongued Theatre Productions Ltd. London, a realizira se u suradnji s dubrovačkim kulturnim institucijama te uz pomoć sponzora i turističkih subjekata grada Dubrovnika.
Kroz deset sezona u vlastitoj produkciji Midsummer scene-a uprizorena su Shakespeareova djela poput ‘Midsummer Night’s Dream’, ‘Hamlet’, ’12th Night’ i ‘Romeo & Juliet’, predstave ‘Uncle Maroye Re-examined’ i ‘Poor Player’ te mjuzikl ‘Put oko svijeta u 80 dan’. Midsummer scene je ugostio i druge programe stranih umjetnika, organizirane su izložbe i koncerti, te realizirana uspješna suradnja s brojnim dubrovačkim kulturnim ustanovama, a posebno s Domom Marina Držića s kojim su producirani razni programi posvećeni našem najvećem komediografu. Midsummer scene je gostovao u Beču u Vienna`s English Theatru, tri puta na Bermudskom otočju na The Bermuda festival of Performing Arts, na Shakespeareovim festivalima u Gdansku (Poljska), u Gyuli (Mađarska) i u Craiovi (Rumunjska), Osječkom ljetu kulture te Ljetnim večerima teatra Exit.
Midsummer Scene je projekt Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-Tongued Theatre Productions Ltd. London, a realizira se u suradnji s dubrovačkim kulturnim institucijama te uz pomoć sponzora i turističkih subjekata grada Dubrovnika.

Pročitajte još

KRAH NAKON TRI GODINE BRAKA Mate Rimac razveo se od supruge Katarine

Dulist

MIA BEGOVIĆ UŽIVA U ULOZI BAKE Dušo moje duše, srićo moje sriće, blagoslovljeno ti bilo!

Dulist

POSLUŠAJTE SINGL JOSIPA BAČIĆA ‘S nonom sam vježbao pjevati još dok nisam praktički znao ni pričati’

Dulist