Županija

Usklađene plaće zaposlenih u vrtićima s plaćama u školama i upisana pločanska djeca

Vrtic Ploce

Plaće djelatnica i djelatnika DV Ploče u potpunosti su usklađene sa zakonom i prva uvećana plaća bit će obračunata za kolovoz 2024. godine. U praksi će to za Grad značiti izdatak od 25.000 eura više mjesečno, odnosno 107.000 eura mjesečno umjesto dosadašnjih 82.000 eura.

– Još prošle godine započeli smo s podizanjem plaća te u plaće zaposlenih u dječjem vrtiću uveli dodatak za topli obrok i putne troškove, što nikada do sada zaposlenici nisu primali. Ovo je bilo finalno usklađenje plaća sa zakonom oko kojeg je Grad bio apsolutno afirmativan. Postoji niz razloga za povećanje plaća, od ekonomskih prilika, inflacije, pa do činjenice da djelatnici zaslužuju biti adekvatno plaćeni za tako odgovoran posao – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Ivan Marević.

– Koliko nam je važna usluga vrtića mislim da smo najbolje pokazali donijevši odluku o besplatnom vrtiću za svu djecu prošle godine, čime smo postali tek peti grad u Hrvatskoj koji je to napravio. Smatramo da je to osnovno pravo svakog djeteta, a i potreba svake mlade obitelji u Pločama – dodao je zamjenik.

Naveo je i podatke upravo dovršenog procesa upisa u DV Ploče za sljedeću pedagošku godinu – naime, sva djeca koja su zadovoljavala kriterije upisa, a brojka je u razini lanjske (oko 300), dobila su svoje mjesto u vrtiću.

– Dostupnost vrtića, kvalitetna usluga i ovo posljednje povećanje plaća za djelatnike, mislim da smo u zadnjih par godina neusporedivo unaprijedili uvjete u pločanskim vrtićima. Sljedeći koraci tiču se dogradnje vrtića Komin koji će dobiti još jednu jasličku skupinu, a onda i dogradnje centralnog vrtića u Pločama gdje će mjesto imati još preko 40 mališana – rekao je.

Pročitajte još

ŠOBER O KONKURENCIJI NA AERODROMU Prioritet će nam biti očuvanje stalnih radnih mjesta!

Dulist

Župan potpisao ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike

Dulist

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist