Sport

URUČENI UGOVORI Klubovima sredstva za programe za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama

page sufinanciranje sport osobe s ivanliditetom

Ugovori sportskim klubovima za sufinanciranje programa sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju dodjeljeni su ovog ponedjeljka u Studentskom domu. Ugovore je uručio gradonačelnik Mato Franković.

-Druga je ovo godina za redom da se ovako nešto organizira. Prvi smo grad u Hrvatskoj koji na ovaj način potpomaže sport, ali po pitanju osoba s invaliditetom i djece s posebnim potrebama. Na naš prvi poziv prošle godine javio se samo jedan klub, sada vidimo brojne dubrovačke klubove koji su prepoznali prednost sufinanciranja kao činjenicu da na taj način možemo i trebamo uključivati osobe s invaliditetom i djecu s posebnim potrebama u redovne sportske aktivnosti – rekao je Franković.

Naime, Javni poziv za sufinanciranje programa sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju za Grad Dubrovnik u 2023. bio je otvoren od 3. srpnja do 3. kolovoza. Najmanji iznos sufinanciranja po sportskom programu za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju za Grad Dubrovnik u 2023. koji prijavitelj može ugovoriti bio je 3 tisuće eura, a najveći 13 tisuća eura.

-Financijska sredstva povećana su ove godine na iznos od 73 tisuće eura, prošle godine bio je to puno manji iznos. Sve je smišljeno s tendencijom porasta. Vjerujem da ćemo nakon što se provede potrebna edukacija kadra unutar tih klubova za rad s djecom s posebnim potrebama biti u mogućnosti osigurati veće iznose, odnosno bit će prisutne potrebe za većim iznosima – naglasio je gradonačelnik koji se nada da će uspjeti ostvariti krajnji cilj, a to je ostvarivanje sportskih rezultata od strane osoba s invaliditetom i poteškoćama u razvoju.

Grad Dubrovnik sufinancirat će programe Tenis kluba Dubrovnik, Judo kluba Dubrovnik 1966, Plivačkog kluba Jug, Nogometnog kluba GOŠK Dubrovnik 1919., Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor i Atletskog kluba Dubrovnik.

Pročitajte još

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

Španjolska osvojila Euro!

Dulist