Grad

Uređuje se put do Šunja!

sunj

Grad Dubrovnik nastavlja realizaciju projekata uvrštenih u ovogodišnji gradski proračun na prijedlog građana, pa je tako upravo u tijeku izvedba projekta ‘Komunalna infrastruktura naselja Šunj’, kojeg su u okviru prošlogodišnjeg ciklusa Participativnog budžetiranja odabrali građani s područja MO Lopud. Isti uključuje uređenje Puta od Šunja do kuća na adresama Getina 11 i 15 te postavljanje dodatne javne rasvjete na području ulice i naselja Šunj. Uređuje se i betonira pristupni put kućama na potezu od crkve Gospe do Šunja kroz ulicu Getina i nadopunjuje se javna rasvjeta.
Izvođač radova je tvrtka Adriatik građenje j.d.o.o. uz stručni nadzor tvrtke Skeleton d.o.o., dok se radovi izvode sukladno Pravilniku o jednostavnim građevinama i radovima s rokom završetka tri mjeseca od dana uvođenja u posao. Vrijednost ugovorene nabave radova iznosi 45.989,00 eura (bez PDV-a).
Dok traje realizacija projekata građana odabranih kroz prošlogodišnji proces s izvedbom u 2024. godini, Grad Dubrovnik još jednom upućuje zahvalu svim građanima koji su dali svoj glas i tako doprinijeli većoj kvaliteti života i komunalne infrastrukture u svome gradskom kotaru/mjesnom odboru.
Podsjetimo, građani Dubrovnika odabrali su najbolje od prijavljenih projekata koji će se realizirati u sklopu gradskog proračuna za 2025. Godinu. Pojedinačne vrijednosti projekata koji će se realizirati iznose do 60 tisuća eura po mjesnom odboru i do 120 tisuća eura po gradskom kotaru. Participativno budžetiranje provodi se u organizaciji Grada Dubrovnika i Dubrovačke razvojne agencije DURA, a označava proces u kojem građani imaju izravan utjecaj na odlučivanje o trošenju dijela javnih sredstava dodijeljenih gradskim kotarima i mjesnim odborima.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

ZABRINUTI GRAĐANI OBRATILI SE KOMUNALCIMA I POLICIJI Prijavljeni ‘lutalica i beskućnik’ – litvanski psiholog na odmoru

Dulist

NA KANTAFIGU Kamion se zastavio na stanici, autobus ju samo zaobišao

Dulist

Nakon dječjeg igrališta, u Suđurđu će se graditi i sportsko!

Dulist