Sport

Ura Nage osvojio 9 zlatnih odličja

uranage1

Proteklog vikenda judo klub Ura Nage nastupio je na kupu ''Jaska 2012'' u Zagrebu te zauzeo odlično prvo mjesto u ukupnom poretku, u konkurenciji ukupno 38 klubova iz cijele Hrvatske i preko 500 natjecatelja.

Za Ura Nage nastupilo je 17 natjecatelja u tri uzrasne kategorije te su mladi judaši osvojili ukupno 19 odličja od čega 9 zlatnih, 5 srebrenih i 5 brončanih.

Zlata za Ura Nage osvojili su u uzrastu 2003/2002 Josip Bratoš – 27 kg,Fran Kužnin 30 kg, Dube Marković do 28 i 32 kilograma, rođeni 2001./2000. Mihael Vidoš -30 kg, Marino Bartulović -34 kg, Marko Marinović -42 kg i Jana Vinković -52 kg , te u mlađekadetskom uzrastu (1999./1998.) Andrea Ćutić -52 kg.

Na druga mjesta plasirali su se Fran Kužnin -30kg u uzrastu 2001./2000. kao i mlađi kadeti Toni Franković -73 kg , Đivo Gašpar +73 kg i mlađa kadetkinja Mia Vukas -44 kg.  

Brončanim medaljama na ovom turniru okitili su se Dube Marković -32 kg u uzrastu 2001./2000 kao i Luka Kirigin -38 kg koji je osvojio dvostruku broncu na ovom turniru te Miho Haklička -66 kg i Jana Vinković -52 kg u mlađekadetskom urastu.

Na peta mjesta plasirali su se Kristijan i Leon Konjevod, dok je bez plasmana ostao Marin Grbavac.

Inače, Fran Kužnin i Mihael Vidoš napravili izvrstan rezultat te bili u finalu svoje kategorije u svom i starijem uzrastu,dok se Dube Marković sa ovog turnira vratila sa osvojena čak tri odličja (dva zlata i jednom broncom), a svi članovi koji su nastupali u duplom uzrastu osvojili su  po dvije medalje.

Mladi judaši u Zagreb nisu išli samo zbog turnira već su bili počašćeni i izletom na hokejsku utakmicu Medveščaka i također zajedno sa desetcima tisuća Hrvata na Trgu bana Josipa Jelačića dočekali naše generale Antu Gotovinu i Mladena Marčaka na njihovu povratku kući. 
 
Nismo očekivali ovakav rezultat od naših članova na ovom turniru, odlučili smo se poći u Zagreba kako bi smo vidjeli kako se naša djeca ''nose'' sa judašima iz cijele Hrvatske te nakon ovog prvog mjesta u ukupnom poredku možemo samo biti ponosni na naše članove te nastaviti sa ovakvim radom – riječi su presjednika Marija Đapića nakon ovog turnira

Pročitajte još

SREBRNA DONNA Vekić osvojila prvu olimpijsku medalju za hrvatski ženski tenis

Dulist

Tucak je zaurlao: Dobit ćemo ovu utakmicu! Važna pobjeda Hrvatske protiv Grka

Dulist

VELIKA FOTOGALERIJA Evo tko je bio najbrži na dančarskom maratonu ‘Đuro Kolić’

Dulist