Zanimljivosti

UPOZNAVANJE TRADICIJE Mališani sudjelovali u projektu ‘Autohtone biljke našeg zavičaja’

desa00

Udruga Dubrovačka naranča u suradnji s DEŠOM provodi projekt Autohtone biljke našeg zavičaja,  a danas je predstavljena istoimena brošura u prostorijama DEŠE uz prigodni program učenika i prisustvo roditelja, djedova i baka.

Sve je krenulo od radionica u sklopu projekta kojima je cilj bio upoznati djecu osnovnih škola o potrebi očuvanja autohtonih biljaka našeg podneblja u svakodnevnom životu te o njihovom održivom korištenju.

Tako su učenici 4.b razreda OŠ Marin Getaldić sa svojom učiteljicom Snježanom Viteškić sudjelovali u nizu radionica primjene autohotnih biljaka u prehrani i ljekovitim pripravcima u kojima su im članice Dubrovačke naranče i DEŠE nastojale prenijeti stara znanja i iskustva, ukazati na potencijale koje nam ove biljke pružaju, ali i važnost zaštite okoliša. Učili su o ljekovitim pripravcima, ali i izradi domaćih kolačića od rogača, smokve, ljutih naranača, mrkatunja, maginja itd. Djeca su provela i istraživanje sa svojim roditeljima, bakama, djedovima te su prikupili mnoštvo recepata koje su obuhvatili u brošuri.

Gost na predstavljanju je bio i ugledni gastrostručnjak profesor Josip Žuvela koji je pozdravio zajedničke napore i trud u promociji prirodne raznolikosti i bogatstava zavičaja.

Projekt financira Grad Dubrovnik, upravni odjel za urbanizam, zaštitu okoliša i prostorno planiranje.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist