Koronavirus u HrvatskojUrednički izbor

Upitna organizacija Mediteranskog sajma i Feste od kamenica, županijski stožer uskoro donosi odluku

ston kamenice12

Nacionalni stožer ovog je ponedjeljka donio preporuku o odgodi velikih skupova na kojima će se okupiti preko tisuću ljudi. Niz manifestacija, kongresa, sajmova i sličnih skupova već se otkazuje zbog koronavirusa,  stoga smo odlučili provjeriti, s obzirom na najnovije preporuke, hoće li doći do otkazivanja popularnog Mediteranskog sajma zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva koji bi se ove godine trebao održati od 19. do 22. ožujka te Feste od kamenica u Stonu 21. i 22. ožujka. Od načelnika županijskog Stožera civilne zaštite Joška Cebala doznali smo kako Nacionalni stožer najprije treba ‘spustiti’ naputke prema županijskim stožerima te će o svemu tome odmah biti obaviještene sanitarna inspekcija te carinska i granična policija.

-Za sada su kod nas u planu dva veća okupljanja – Mediteranski sajam i Festa od kamenica. Već sutra se očekuje sastanak stožera na kojem će se razgovarati o potencijalnom otkazivanju. Najprije moramo porazgovarati i s organizatorima tih manifestacija te doznati koliko se sudionika na njima očekuje. Odluku ćemo donijeti vrlo skoro – rekao je Joško Cebalo.

Dodajmo da će Stožer ipak odlučivati i o Festi od kamenica iako se ona u pravilu održava na otvorenom.

Za komentar smo kontaktirali i predsjednika organizacijskog odbora Mediteranskog sajma Vedrana Kraljevića koji nam je rekao kako čekaju naputke Nacionalnog stožera po pitanju otkazivanja sajma.

-Mi nismo u nadležnosti donijeti takvu odluku i otkazati sajam. Vodit ćemo se onom odlukom koju donese Nacionalni stožer civilne zaštite. Bit ćemo poslušni – istaknuo je Kraljević.

Pročitajte još

[RAZGOVOR] GORAN VIŠNJIĆ Ljudi govore: Vratio se Šime! A ja nisam nikad ni otišao!

Ivana Mijić Vulinović

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist